Öne Çıkanlar İngilterede sigara İngiliz Ligi Erdoğan Sıcak öldü Mehmet Mimoğlu Koray Avcı kktc ingiltere sigarasız nesil sigara yasagı hayat boyu sigara

Bu haber kez okundu.

Konsolosluk binasında ikinci kez arama yapıldı

İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na iki hafta önce girmesinin ardından kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili soruşturma sürüyor.
Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na ait konutta inceleme yapan olay yeri inceleme ekipleri, konutun bahçesinde yoğunlaştı. Konsolosun konutuna gelen itfaiye ekiplerinin de su kuyusunda arama yapabilmek için ekiplere yardımcı olduğu açıklandı. Yaklaşık 9 saat süren incelemeler 01.48’te sona erdi. Konuttan ayrılan ekipler, bir kez daha Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğuna geçti. Başında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen bir başsavcıvekili ve bir cumhuriyet savcısının bulunduğu ekipler, incelemelerin ardından saat 05:00 itibariyle konsolosluk binasından ayrıldı.
Konuta, arkasında bir su motoru ve jeneratör bulunan bir itfaiye aracı geldi. Ekiplerin konutun bahçesinde bulunan su kuyusunda da inceleme yaptığı öğrenildi.
Konsolosun konutunda yapılan arama sırasında kullanılan mor ışığın çalışabilmesi için gerekli karanlığın sağlanmasına yönelik olarak sokak lambalarının kapatıldığı bildirildi.
Ceset bulucu dedektör köpek Melo’nun konsoloslukta yaptığı aramanın bir benzerini de konsolosun konutunda yaptığı bildirildi.
Başkonsolosluk konutunda incelemeler devam ederken, ikinci bir olay yeri inceleme ekibi daha konsolosluk binasına geldi. Olay yeri inceleme ekibinin başkonsolosluk binasının garajına daha önceden getirilen brandayı çektiği de görüldü.
9 SAAT SÜRDÜ
Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili oluşturulan ortak çalışma grubundaki Türk yetkililerin Başkonsolosluk
konutundaki incelemeleri 9 saatlik çalışmanın ardından sona erdi. Konutta delil çalışmalarını tamamlayan ekipler, daha sonra bölgeden ayrıldı.
KONSOLOSLUK BİNASI İKİNCİ KEZ ARANDI
Öte yandan konuttan ayrılan ekipler, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğuna geçti. Başında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen bir başsavcıvekili ve bir cumhuriyet savcısının bulunduğu ekipler, incelemelerin ardından saat 05:00 itibariyle konsolosluk binasından ayrıldı.
ÇOK SAYIDA DELİL TORBASININ OLMASI DİKKAT ÇEKTİ
Konsolosluk’ta yapılan aramalarda çok sayıda delil elde edildiği görürdü. Torbalara konulan bir çok delil incelenmek üzere emniyete götürüldü. İkinci kez yapılan aramada konsolosluğa ait araçların da tek tek arandığı öğrenildi.
POLİS MEMURLARININ ÜZERİNDEKİ KIRMIZI LEKELER DİKKAT ÇEKTİ
Konsolosluk binasında yapılan aramaların ardından delil torbalarının çıkarılışı sırasında, polis memurlarının üzerindeki kırmızı lekeler dikkat çekti. İlk olarak kan olarak değerlendirilen lekelerin, incelemelerde kullanılan kimyasal maddelerden kaynaklandığı öğrenildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.