Öne Çıkanlar maç hangi kanalda kktc İngilterenin başkenti Small and medium Enterprises for Labour Yurtdışı Türkler Cemevi ingiltere londra Cemevi avrupa cemal kaşıkçı son dakika

Bu haber kez okundu.

Londra Büyükelçilik rezidansında Türk kahvaltısı lezzeti 

AVRUPA AJANSI (AVA) İNGİLTERE-Birleşik Krallık ülkelerinden İngiltere’nin başkentinde Türk kahvaltısı sunuldu. Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği tarafından hazırlanan özel davette Dünya Kahvaltı Günü adına Türk kahvaltısı sunuldu. Açık büfe şeklinde sunulan Türk kahvaltısında Kayseri’den özel sucuk getiridi ve Türk menemeni servis edildi. Dünya Kahvaltı Günü, her yıl haziran ayının ilk pazar günü kutlanan ve kahvaltının sağlık ve kültürel açıdan önemine dikkat çeken global bir etkinliktir. Bu özel gün, UNESCO tarafından ilan edilmiştir ve dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Davetin ev sahipliğini Londra Büyükelçimiz Osman Koray Ertaş ve sefiremiz Sevcan Ertaş yaptı.

Londra’daki Türk diyasporasının katıldığı davette kısa bir konuşma yapan Londra Büyükelçisi  Ertaş, Türk kahvaltısının zenginlik ve çeşitliliği ile dünyada bir marka haline geldiğini dile getirdi.  Türkler için kahvaltının sadece basit bir öğün değil, paylaşma ve sosyal birlikteliğin bir parçası olduğunu belirten Ertaş, “Londra’daki bu etkinlik sayesinde misafirlerimizi İstanbul’un işlek caddeleri veya güzel Kapadokya manzaralarına götürmeyi umuyoruz” dedi.

Yoğun katılım

Davette yoğun katılım gözlendi.  Prof Deniz Arman Gelenbe, Ak Parti İngiltere Koordinatörü Erdal Yetimova, işadamı Mem Arslanboğa, Avrupa gazetesi sahibi Vatan Öz, Eğitim Müşaviri Dr. Mevlüt Ceylan, Londra Din Hizmetleri Müşaviri Ensari Yentürk, Avukat Ali Güden, Maliye başmüşaviri Ahmet Yalçın Yalçınkaya, Müşavir Kemal Şahin, Avrupalı Türk Markalar Birliği Başkanı Vehbi Keleş, Haber Londra müdürü Alpaslan Düven, TBCCI Başkanı Emma Edhem, Hüseyin Özer, Gama Grup Yönetici Direktörü Ali Sancak, Anthap şirketinin sahibi akademisyen Dr.Sadık Gözek ve eşi Elif Gözek, Bloomberg muhabiri Ceren Dilekçi gibi toplumun tanınmış simaları etkinliğe katıldı. 

İngiltere'nin ünlü gıda toptancısı Anthap şirketinin sahibi akademisyen Dr.Sadık Gözek ve eşi Elif Gözek ile Avrupa Gazetesi sahibi Vatan Öz

İngiltere’nin başkentinde Türk kahvaltısı tanıtıldı.  

İngiltere’nin başkentinde Türk kahvaltısı tanıtıldı. Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği tarafından hazırlanan özel davete Dünya Kahvaltı Günü adına Türk kahvaltısı sunuldu.

 Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği tarafından hazırlanan özel davete Dünya Kahvaltı Günü adına Türk kahvaltısı sunuldu.

Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ve Avrupa Gazete sahibi Vatan Öz

Ak Parti İngiltere Koordinatörü Erdal Yetimova, Londra Eğitim Müşaviri Dr. Mevlüt Ceylan ve ünlü şef Hüseyin Özer

Turkuaz Restaurant yöneticisi Resul Kaynak kahvaltıya katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.