Öne Çıkanlar londra türkiye ingiltere Londradan İtalya turuna londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği Türk İş Dünyası

Bu haber kez okundu.

Meghan Markle ve Prens Harry’nin harcamaları İngilizler’in tepkisini çekti

Geçtiğimiz hafta Meghan Markle’ın Kensington Sarayı’nı akvaryuma benzettiği için çocuğunu orada doğurmak istemediği iddiaları gündeme oturmuştu. Aldıkları taşınma kararıyla malikaneden ayrılacak olan çift yakında Windsor Kalesi'nde yeni bir eve taşınacak.
Alınan karardan sonra yeni ev için hazırlıklar da yapılmaya başlandı. Geçtiğimiz gün de Kraliyet Ailesi’nin eski koruma görevlisi Ken Wharfei Mirror gazetesine yaptığı açıklamada, “Binanın yapımı ve güvenliğinin sağlanması ilk yıl 5 milyon sterline mal olur” dedi.
Bu açıklamadan sonra İngiliz halkı adeta ayağa kalktı. Ev için yapılan harcamalar için Kraliyet Ailesi’nin halka 5 milyon sterlinlik ek yük getirdiği konuşuluyor ve bu durum pek çok kişiyi oldukça rahatsız etmiş. Ne var ki Kraliyet’in halkın vergisine ihtiyaç duymadan kendilerine ait pek çok arazi ve gayrimenkul bulunuyor. Bunlar Crown Estate tarafından yönetiliyor ve elde edilen kazanç da İngiltere Hazine’sine aktarılıyor. Örneğin Crow Estate geçen yıl hazineye tam olarak 329 milyon sterlin devretmiş. Dolayısıyla kraliyet yaptığı tüm harcamaları kendi bütçelerinden yapıyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.