Öne Çıkanlar İngiltere İçişleri Bakanlığı londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs ingiltere lisansüstü eğitimi Birleşik Krallık üniversitesinde

Bu haber kez okundu.

Türkiye'nin ilk E-Öğrenci Konferansı'nda Covid-19 konuşuldu

Atatürk'ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs'ta gerçekleştirilme önemine sahip programda öğrenciler, nanoteknolojik yöntemlerle geliştirilebilecek kendilerine ait ürün; tanı ya da tedavi yöntemlerini 2 saat 15 dakikalık bir canlı yayında anlattılar. 

Canlı yayına İÜ-C Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kevser Sözgen Başkan, Nanobilim ve Nanomühendislik Yüksek Lisans Programı Başkanı Prof. Dr. Ayben Kilislioğlu, Dr. Öğr. Üyesi Selcan KARAKUŞ ve Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği Başkanı Alpaslan DÜVEN konuk olarak katıldı. 

Covid-19'a Kudre Narı'yla çare

Öğrencilerin dünyayı etkisi altına alan ve yüzbinlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Covid-19'la mücadele amacıyla geliştirdikleri projeler dikkat çekti. Salgının yayılma hızının durdurulmasından Covid-19 için kullanılan yöntemler ve Kudret Narı'ndan yararlanan antibakteriyel beze kadar birbirinden önemli fikirler ve projeler paylaşıldı.

Öğrenciler ve projeleri

Kimya öğrencisi Rabia Nur Bulduk'un akışı sunduğu programda Melisa Çelebi: "Virüs Nedir? Bakteriden Farkı Nedir?", YTÜ'den Merve Tosun: "Sars-Cov-2 Replikasyonu ve Mekanizmalar", Ecem Bahtiyar: "Covid-19'un Yayılma Hızı ve R0 Değeri", Baran TANI: "Covid-19'un Tanısında Kullanılan Testler ve Yetersizlikleri", YTÜ'den Hursima İzgiş: "Covid-19 İçin Kullanılan Tedavi Yöntemleri", Zeynep Berberoğlu: "Maske Tipleri ve Kullanımları", Zülal Nur Özel: "Nanoteknoloji ile Geliştirilen ZNÖ20 Maske Fikrim", Enes Saylam: "PLA ve Karvakrolden Üretilen Akıllı İlaç Fikrim", Merve Bahçekapılı: "Gümüş ve Bor Katkılı Paraformaldehit Fikrim", Elif Aslan: "Nanoyapılı Antiviral Jel Fikrim", Sinem Buzdan: "Kudret Narı'ndan Yararlanan Antibakteriyel Bez Fikrim", Nesrin Arslan: "Ag-TiO2 Antimikrobiyal Ajan İçeren Jel Fikrim", Şevval Doğan: "Kil ve Tuzdan Oluşan Nanomalzeme Fikrim", Başak Yıldız: "Poliamid Kumaşlarda Benzalkonyum Klorür Kullanılması Fikrim", Ayşegül Güler: "Kitosandan Üretilen Antibakteriyel Telefon Kaplaması Fikrim" sunumlarını gerçekleştirdi.

ALPASLAN DÜVEN / LONDRA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.