Öne Çıkanlar Londra IOD Yöneticiler Emeklilik 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi uygur londra İngiltere Uygur

Bu haber kez okundu.

Avrupa iş dünyasının öncelikli konuları ve bunlar etrafında oluşan siyaset gündemi!  Tüsiad AB raporu

AVRUPA AJANSI (AVA) BRÜKSEL-Tüsiad Avrupa Birliği ve Business Europe Temsilcisi A. Dilek Aydın'ın gönderdiği bilgiler şöyle: BusinessEurope AB üyesi ve aday ülkelerden özel sektör temsil kuruluşlarını bünyesinde topluyor; AB tarafından resmen Avrupa özel sektörünün temsil kuruluşu olarak tanınıyor.Uzman komiteleri, ihtisas komisyonları ve en üst düzey siyasal ve ekonomik girişimleriyle BusinessEurope AB siyaset oluşturma ve karar alma sürecinin temel direklerinden biri olarak etkinliklerini sürdürüyor.Türkiye'den TÜSİAD ve TİSK BusinessEurope 'un tam üyesi.

AB -RUSYA AB -ÇİN TEDARİK ZİNCİRLERİ STANDARTLAR TURİZM DİJİTAL ÜRÜN PASAPORTU VERİ KURUMSAL RAPORLAMA

AB -Rusya-AB liderleri Rusya'ya karşı geniş kapsamlı bireysel ve ekonomik yaptırımlar kabul etti. Yaptırımlar Rusya yönetiminin savaş finansmanı kabiliyetini önlemeyi, işgalden sorumlu Rusya siyasi seçkinlerine açık ekonomik ve siyasi maliyetler yüklemeyi ve ekonomik desteklerini azaltmayı amaçlıyor: •Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un varlıklarının dondurulması;

•52 kuruluşun varlıklarının dondurulmasıve fon sağlama yasağı uygulanması,

•650 kişinin varlıklarının dondurulması, seyahat ve fonsağlamayasağıkapsamına alınması yaptırım paketi içerisinde yer alıyor.Rusya’ya yönelik AB yaptırımları 5 başlıkta düzenleniyor:

•Finansal sektör:Rus bankacılıkpazarının %70'ini hedefleyen karar, Rusya'nın en önemli sermaye piyasalarına erişimini kesen mali yaptırımları ve aynı zamanda savunma sektörü dahil olmak üzere önemli kamu şirketlerini hedefliyor.

Rusya'nın borçlanma maliyetlerini artırması beklenilen yaptırımların, enflasyonun yükseltmesi ve Rus sanayisinin kademeli olarak zayıflamasına yol açması öngörülüyor. Bu kapsamdaki yaptırımlar ayrıca, yönetime yakın kişilerin servetlerini Avrupa'daki güvenli limanlarda saklamalarının önüne geçiyor.

•Enerji sektörü:

Petrol rafinerilerinin güncelleştirilmesini, tamir çalışmalarının yapılmasını imkansız hale getirmeyi amaçlayan ihracat yasağının bu sektörü önemli ölçüde etkileyeceği belirtiliyor.

•Ulaştırma sektörü:

Rus havayollarına tüm uçak, yedek parça ve ekipmanların satışı yasaklanıyor.Uçak, uçak yedek parçaları, ilgili teçhizat ve ilgili tüm onarım, bakım ve finansal hizmetlerin yasaklanması sonucunda Rusya’nın 4/3’ü AB, ABD ve Kanada'da inşa edilmiş olan havayolu araçlarının uluslararası standartları sürdürmeye devam etmesinin önlenmesi amaçlanıyor.

•İhracat kontrolleri:

Yarı iletkenler gibi önemli teknoloji gereçlerinin Rusya’ya ihracına yasak getiriliyor.Çift kullanımlı mallara yönelik mevcut yaptırımların şiddeti artırılarak, Rusya'nın insansız hava araçları ve bunların yazılımları, şifreleme cihazı yazılımları, yarı iletkenler ve gelişmiş elektronik ürünler gibi önemli ileri teknolojilere erişiminin sınırlandırılması amaçlanıyor.

•Vize politikası:

Diplomatlar, ilgili gruplar ve iş insanlarının Avrupa Birliği'ne ayrıcalıklı erişimi engelleniyor. Ek olarak, Ukrayna’ya yönelik işgale verilen destek nedeniyle 2 Mart’ta Belarusmerkezli kişi, kurum ve kuruluşlara yönelik yaptırım kararı alındıve ayrıca Russia Today veSputnik'inAB ülkelerinde yayın yapabilmesi yasaklandı. 28 Şubatitibariyle AB ülkeleri, Rushava taşıyıcıları tarafından işletilen uçaklara, Rusya’ya kayıtlı herhangi bir hava aracına veya Rusya’ya kayıtlı olmamakla birlikte bir Rus tüzel ya da gerçek kişisi tarafından kiralanmış veya başka bir şekilde kontrol edilmekte olan hava araçlarının iniş, kalkışveya hava sahasından geçişineizin vermeme kararı almıştı. 23 Şubat’ta AB Konseyi tarafından kabul edilen yaptırımlarise hâlihazırda Donetskve Luhanskoblastları ile AB arasındaki ticareti hedef almıştı. Bu bölgelerden mal ithalatı, çeşitli mal ve teknolojilerin ihracatı, ve ayrıca belirli ekonomik sektörlerle ilgili ticaret ve yatırımlara kısıtlama uygulanmasına karar verilmişti.

Ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ 

EU adopts new set of measures to respond to Russia’s military aggression against Ukraine
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.