Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin AVRUPA SPOR İsrafil Erbil İngiliz Ligi Diriliş Ertuğrul Rekabet Kurulu

Bu haber kez okundu.

Enver Kannur, Dijital vergi ödeme dönemi başladı

Avrupa Ajansı (AVA ) Londra - İngiltere ekonomisine yön veren Türk işletmelerinin sayısı her gün artarak büyüyor. Vergi ayı olarak bilinen Nisan ayında şirketlere önemli görevler düşüyor. Accounting Direct Plus Muhasebe ve Yeminli Mali Müşavirlik Şirketi ortaklarından Enver Kannur, Avrupa Gazetesine özel konuştu.

“PS60, Payroll, making tax digital ready

ADPL Danışmanlık firması ortaklarından Yeminli Mali Müşavir Enver Kannur ile herkesin merak et- tiği konuları “PS60, Payroll ve de making tax digital ready” konuştuk.

Maaş bordrosu

Enver Kannur: “İlk önce Payroll (maaş bordrosu) nedir ilk önce onu anlatarak başlayalım. İşçilerin her ay sonu veya haftalık iş yerleri maaşları ile bir- likte bordro vermesi gerekir. İşçilerin bordrolarını isteme hakkı vardır. Bordro sistemi, iş sahipleri tarafındanda hazırlanabiliyor veya muhasebe ile çalışıyorlar ise onlar hazırlıyorlardır. Her maaş ödemesinde çalışan kişi bordrosunu almakla hakkıdır. Vergiler iş yerleri tarafından ödeniyor” diyerek açıklamalarına başladı.

Yıl sonu kazanç belgesi

“P60 (yıl sonu kazanç belgesi) ise, kredi kartı almak, mortgage almak için istenilen belgedir. Yıl sonu kazanç belgesi, bütün bir yıl boyunca aldıkları maaşlarının bilgileri bu belgededir. 5 Nisanda biten yıl sonu ile 19 Mayısa kadar çalışanlara iletilmesi gerekir. Verilmediği takdirde iş verenlere para cezası vardır.”

Dijital ortamda vergi ödeme

“Making Tax Digital Ready, İnsanlar vergilerini dijital ortamda doğru ve de rahat bir şekilde yapabilecekleri bir sistemdir. Herkes vermesi gereken vergiyi daha kolay hesaplayıp verebilmesi için yapılmıştır. 1 Nisan ile de yürürlüğe girmiştir. 5 Nisan ile biten vergi yılı 31 ocak gününe kadar vergilerini ödemeleri gerekiyor. Making Tax Digital sistemi ile vergi ödemelerini daha kolay yapabileceklerdir. İlk gelen sistem ile KDV bilgilerini önceden ‘Excel’ ile tablodan hazırladıklarını “MTD” ile KDV ye bağlı iş yerleri (cirosu 85 bin veya yukarıda) program ile vergilerini ödeyebileceklerdir.”

‘Xero’ ile anlaştık

“Making Tax Digital için biz ‘Xero’ ile anlaştık ve şuanda piyasanın en iyisi olarak biliniyor, müşterilerimize biz onu kullanacağız.” “Kayıtlarınızı yaptırmayı unutmayın” diyerek uyarıda da bulundu Enver Kannur. Vergi Ödemesinin Dijitalinin Yapılması, hükümetin bireylerin ve işletmelerin vergi almalarını kolaylaştırmak ve işlerini en üst seviyede tutmak için kolaylaştırma planlarının anahtar bir parçasıdır.

HMRC’nin tutkusu, dünyadaki dijital olarak en gelişmiş vergi idarelerinden biri olmaktır. Vergiyi (Tax) Dijital yapmak, vergi sisteminin çalışma biçiminde temel değişiklikler yapıyor - vergi idaresini şu şekilde dönüştürüyor: daha efektif, daha verimli, vergi mükelleflerinin vergi haklarını almaları daha kolay.

North London Office
293 Green Lanes, London N13 4XS
t: 020 8886 9222 f: 020 8886 7774

West End Office
2 Riding House Street London W1W 7FA
t: 0203 725 5900 (Appointment Only)

ADPL Istanbul Office
ADM Partners, İçerenköy Mah. Prof. Dr. Ali Nihat Tarlan Cad. Süleyman Başkan İş Merk. No:84 K:5 D9 Ataşehir İstanbul, Turkey
t: 0090 216 574 19 84

ADPL Nicosia Office
Kredo Partners, Şaziye Hacı Maltizlar Sokak No:2/1 Ortaköy, Lefkoşa, Nicosia, North Cyprus t: 0090 392 223 42 01

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.