Öne Çıkanlar twitter özellik Ercüment Balakoğlu öldü mü ps5 özellikleri ingiltere tasarı Pedro Sanchez rapçi Ezhel kayıp yusuf TEKİRDAĞ TREN KAZASI maç saat kaçta

Bu haber kez okundu.

Londra Büyükelçisi Ertaş: Ülkelerin ve diplomasilerin de bir marka değeri var

LONDRA (12 Nisan 2023 Çarşamba)  Avrupalı Türk Markalar Birliği'nin (ATMB) Londra’da düzenlediği iftarda yeni birliğin yeni yönetim kurulu ile iş insanları bir araya geldi.

ATMB’nin iftar programında konuşan Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Türk markalarının bütün dünyadaki varlığının Türkiye'nin marka değerine de katkı sunduğunu söyledi.

ATMB Başkanı Vehbi Keleş'in ev sahipliğinde Londra'da düzenlenen iftara Ertaş'ın yanı sıra Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Tarık Sönmez ile çok sayıda iş insanı ve davetli katıldı.

İftar programında bir konuşma yapan Ertaş, markalaşmanın sadece ticari alanda değil birçok alanda önemli olduğuna işaret ederek ülkelerin ve diplomasilerin de bir marka değeri olduğunu söyledi.

Türkiye ve Türk markalarının son yıllarda marka değeri açısından önemli mesafeler kaydettiğini ifade eden Ertaş, "Burada herhangi bir markette satılan ürünümüz veya herhangi bir evde kullanılan bir beyaz eşya, esasen diplomasimize ve ülkemizin yumuşak gücüne ve ülkemizin tanıtımına da katkı sağlıyor." diye konuştu.

Londra Putney’deki Beyzade Turkish Kitchen’da gerçekleşen iftarda konuşan Ertaş, "Ülkemizin markalarının bütün dünyadaki varlığı ülkemizin marka değerine büyük katkı sağlıyor. Esasen birlikte büyüyoruz." ifadelerini kullandı.

Sönmez de konuşmasında İngiltere'nin Türkiye açısından önemli bir ticari ortak olduğunu belirtti. İngiltere'yle ticarette Türkiye'nin fazla verdiğinin altını çizen Sönmez, Ticaret Başmüşavirliğinin tüm Türk yatırımcı ve iş insanlarına açık olduğunu söyledi.

ATMB Başkanı Keleş ise konuşmasında birlik ve Türk iş insanları olarak Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere yönelik üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Keleş, Türkiye-İngiltere arası ticaret hacminin artması, iki ülke iş insanları arası bağlantıların kurulması, Türk iş insanlarının İngiltere'deki sisteme entegrasyonunun çözümü için çalıştıklarını da sözlerine ekledi. 

 “Bu akşam burada farklı sektörlerden sanayici, yatırımcı, finansçı, hukukçu ve daha bir çok farklı alanda faaliyet gösteren girişimcinin bir araya gelmesi güzel ülkemiz Türkiye’nin ekonomik kalkınması açısından çok önem taşıyor.” diyen Keleş “Markalar Birliği’nin yeni başkanı olarak, yönetim kurulumuz ve istişare kurulumuz, Birleşik Krallık ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin artması için elimizden geleni yapacağımızın altını çizmek istiyorum.” diye devam etti.

2014 yılında Londra’da kurulan Avrupalı Türk Markalar Birliği  kıta Avrupası ve Birleşik Krallık ülkelerini kapsayan iş dünyası örgütüdür.

Yönetim Kurulu Başkanlığını Gima UK CEO'su Vehbi Keleş'in yaptığı birliğin başkan yardımcıları Truede CEO'su Zeynep Turudi, Aytac Gıda CEO'su Recep Ercan, Albruesan CEO'su Ali Keskinbıçak ve Pitacss Limited CEO'su Levent Acı'dan oluşuyor.

Doğtaş-Yataş UK CEO'su Reşat Guliyev, BiCity Tekstil CEO'su Mehmet Şar, Vatan Catering CEO'su Tuncel Nalbantoğlu, Bowling and Co CEO'su Hüseyin Hüseyin, LGMO Consultancy Ltd Ahmet Ferruh Öncü, Londra'daki İstikbal Mobilya Direktörü Ramazan Güncegörü, Dicket Dentals CEO'su Ahmet Mehri ve Stone Crest CEO'su Murat Yurtseven de yönetim kurulu üyesi olarak ATMB'de yer alıyor.

Birliğin genel sekreterliğini ise Eurovizyon & Eurobusinesslife kurucusu Mustafa Köker üstlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.