Öne Çıkanlar İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs ingiltere lisansüstü eğitimi

Bu haber kez okundu.

Müsiad Londra network etkinliğinde Başkonsolos Atahan, Birleşik Krallık Türkiye ticaret rakamlarını açıkladı

AVRUPA AJANSI (AVA) POYRAZ VEYSAL ÇADIR- İngiltere, İskoçya, Galler ve Kzuey İrlanda'dan oluşan Birleşik Krallık'ta faaliyet gösteren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ( Müsiad)Türk iş dünyası için etkinlik düzenledi. MÜSİAD iş ağı toplantısının ikincisinde Birleşik Krallık yaşayan iş insanlarıyla yeni iş fırsatı arayanlar buluştu. Kuzey Londra’nın Wood Green bölgesindeki Grand Palace’da 28 Ekim akşam gerçekleşen etkinliğe, Londra Büyükelçiliği Ticaret Muşaviri Tarık Sönmez, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan, Enfield Belediye Başkanı Sabri Özaydın, MUSIAD Birleşik Krallık Başkanı Mustafa Demir, MUSIAD Birleşik Krallık Genel Sekreteri Ali Demirci, MUSIAD Birleşik Krallık yönetim kurulu, Genç MÜSIAD Birleşik Krallık Başkanı Ali Aybakar, FTZ Food Müdürü Arda Harman, Bellona Genel Müdürü Serap Yumak, MUSIAD üyeleri ve birçok iş insanı katıldı.

TÜM FOOTĞRAFLER VE FOTO galeri için tıklayınız

Birleşik Krallık'ta faaliyet gösteren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin etkinliğine 200’ün üzerinde katılım oldu.

MUSIAD Birleşik Krallık Başkanı Mustafa Demir Cumhuriyet Bayramını kutladı


Konuşmasının başında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı unutmayan Birleşik Krallık Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Demir: “Dünya’nın en pahalı ve en kıymetli toprakları olan aziz vatanımız, bu kıymetli vatanı bize vatan yapan başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun arkadaşları olmak üzere bu kıymetli vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükununu sağlayan bir ulvi gaye için toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşan bütün şehitlerimizi ve gazilerimiz rahmetle anıyor ve manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum” dedi.MUSIAD Birleşik Krallık Başkanı Mustafa Demir ikincisini gerçekleştireceğimiz iş ağı toplantısı ile amacımız Birleşik Krallık da yaşayan iş insanlarını ya da yeni iş firsatı arayan kişileri bir araya getirerek birlik ve beraberliği arttırarak işbirliği ve iş ağı oluşturmaktır dedi. 

Müsiad Business Network Event

MUSIAD Birleşik Krallık olarak Ticaretteki bağlantıların etkili gücünden yola çıkarak "Business Network Event” gerçekleştirmede ki ana sebebimiz dünya da kurulan iş ortaklıklarının yüzde %70 i networking aracılığıyla yapıldığı ve bu vesileyle kurulan firma cirolaranın da yüzde %70’ nin yine network sonrasındaki bireysel bağlantılar ile gerçekleştirdiğinin tespitidir. Ayrıca global ticaretin %65 i de birebir bağlantılar aracılığıyla gerçekleşmektedir.Günümüzde yeni bağlantılar kurmak her zamankinden daha kolaydır. Asıl zorluk, bu yoğun ilişkiler ve kısa zamanda etkili networking stratejisi oluşturup hayatınızda uygulayabilmektir. Network da iyi ilişkiler esastır, bu ilişkiler hem sosyal hem iş hayatımızı zenginleştirir. 

Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan


Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan konuşmasının başında MÜSİAD’a yaptıkları etkinlikten dolayı teşekkür etti. Atahan şunları söyledi;  "Koronavirüs nedeniyle uzun süredir yapılmayan bu tür etkinliklerin artık yapıldığı için büyük memnuniyet duyduğunu belirterek MÜSİAD’ın üç ayda bir benzer etkinliği yapacağını aktardı. Başkonsolos Atahan, “Bu akşam da çok farklı sektörlerde çalışan insanların bir araya gelerek, yoğun bilgi paylaşımı ve iş birliği yaptığını görüyoruz” dedi. Atahan, “Son 10 yılda Birleşik Krallık’a iş kurmak için gelen insanlarımızın sayısı arttı, finans ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında bile iş kuran, çok başarılı insanlarımız var. İş insanlarımızın başarıları gerçekten bizi mutlu ediyor” diye konuşmasını sürdürdü.

Başkonsolos Birleşik Krallık Türkiye ticaret rakamlarını açıkladı

Atahan konuşmasının devamında, “İki ülke arasındaki dış ticaret hacmi pandemide bile düşmedi. 2019’da 16.9 milyar dolar olan dış ticaret hacmi 2020’de 16.8 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yani neredeyse aynı rakamları yakaladık. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Brexit ikili ilişkileri olumsuz etkilemedi. Tam tersi mevcut potansiyeli gerçekleştirmek için yeni fırsatlar sundu. İmzalanan serbest ticaret anlaşması da önemli bir gelişmedir. Şimdi bu anlaşmanın kapsamını, yeni ürün ve hizmetleri kapsayacak şekilde genişletilmesi hedefleniyor. Bu anlaşmanın kapsamının genişletilmesinde Birleşik Krallık’taki iş insanlarımıza büyük görev düşüyor” ifadelerini kullandı.

Enfield Belediye Başkanı Sabri Özaydın

Enfield Belediye Başkanı Sabri Özaydın da toplumumuzun iş insanlarını bir arada görmekten mutluluk duyduğunu ve herkese kapılarının açık olduğunu söyledi. 60 bin kişinin Türkçe konuştuğu Enfield’de kendisinden destek talep eden her girişimin arkasında olacağını söyleyen Özaydın; yeter ki yatırımcılar gelsinler, bölgemizde yatırım yapsınlar dedi. Daha çok üretim ve imalat sektöründe olursa mutlu oluruz. İspat edilmiş ürünlerini burada üretirlerse buradan dünyaya açılmış olurlar dedi.

Etkinliğe katılanlara teşekkür eden MÜSİAD Başkanı Demir; gecenin salgın başladıktan sonra yapılan ilk organizasyon olduğu fakat bundan sonra her üç ayda bir olmak üzere farklı tanışma etkinliği düzenlemeyi planladıklarını açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.