Öne Çıkanlar Komedi Gazinosu alkol londra Atatürkçü Düşünce Derneği Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği atogepant hapı NHS migren İngilterede migren İngilterede Ulusal Sağlık Birleşik Krallık ülkeleri

Bu haber kez okundu.

Advantage Solicitors: Kazalar şanssızlıktan değil ihmallerden olur

Başımıza gelen kazaları çoğunlukla şanssızlığımıza bağlarız. Aslında birçok kaza ihmallerden dolayı gerçekleşir. Bir markette, sokakta ya da iş yerinizde karşılaştığınız talihsiz bir kaza sonrası maddi ve manevi kayıplarınızın tazmini İngiltere yasalarınca teminat altındadır. Bu tazminat süreci için ise nelerin yapılması gerektiğini bilmenizde fayda var. Kazalardan önce bu farkındalığı edinirseniz haklarınızı kazanmanızın önü açılacaktır.Advantage Solicitors Direktörü Fidan Osoy, kaza davalarıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Kaza mağdurlarının izlemesi gereken adımları ve yasal haklarımızı bir hukukçudan dinledik. 

Ne yapmalıyız?


​​​​​Öncelikle imkânınız varsa kaza yerinin detaylı biçimde fotoğraflarını çekmeniz gerekmektedir. Görsel detaylar sayesinde dava süreci hem şeffaflaşır hem de hızlanır. Birçok açıdan fotoğraflar çekmeniz karar vericilerin, kazanın olduğu yeri ve nedenlerini anlamalarını sağlayacak.

Kazaya bağlı olarak, eğer varsa şahitlerinizin bulunması çok önemlidir. Kaza esnasında olay yerinde bulunan birinin iletişim bilgileri istemeyi unutmayın. 

İş yeri kaza tutanağı yazmanızda fayda var. Olayın gerçekleştiği yerin, tarih-saat bilgilerinin ve oluş biçiminin yer aldığı tutanak tutulabilir.

Hangi haklarımız var? Ne talep edebiliriz?

Kazaların ardından karşılaştığınız hasar, yaşamınızın olağan akışını etkilediği için birçok maddi kaybınız oluşabilir. Bunlar;

Tedavi giderleri, muhtemel kazanç kaybı,

Çalışma gücünün azalmasından ya da yitirilmesinden doğan kayıplar,

Ekonomik geleceğin sarsılmasından doğan kayıplar olarak düşünülebilir.

Bu bahsedilen dava kalemleri kazanın gerçekleştiği yere bağlı olarak işverenden, işletme sahibinden ya da kamusal alanda gerçekleştiyse eğer belediye ya da devlet kurumlarından talep edilmektedir. 

Neden hukuki danışmanlık gerekir?

Bunu aslında bir iki örnek üzerinden daha iyi anlatabiliriz. Yakın tarihte doğum yapmış bir kadın çalışan, bebeğine süt vermek için ayrılan sürede bir kazaya uğrarsa da bu iş kazaları davası kapsamına girer. Ya da yolda yürürken eksik uyarı olan bir yol çalışması nedeniyle yaşayacağınız kazada idari sorumlulara dava açılabilir.
Yaşamın içindeki birçok alan, alan sahiplerinin güvencesi altındadır. Bu nedenle bu güvencelerin ve yasal haklarınızın neler olduğunu detaylıca anlayabilmeniz ve haklarınızı kayıpsız olarak elde edebilmeniz için hukuki danışmanlık gereklidir.

Advantage Solicitors Ltd.

Advantage House

2nd Floor, 273 Fore Street, London, N9 0PD

Web:     www.advantagesolicitors.com

Tel:         0208 807 1676

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.