Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

Ankara Anlaşmaları ve Brexit

İngiltere’de BREXIT ve erken seçim tartışmlaraı devam ederken Türkiye toplumunun yoğun ilgi  gösterdiği Ankara Antlaşmaları belirsizliğini devam ettirmekle beraber bu yöndeki başvurular herhangi bir sıkıntı olmadan yapılmaktadır. 

Tabii ki bu konuda toplumu bilgilendirme görevi, alanında  uzman olarak çalışan, yeterli bilgi ve tecrübeye sahip  uzman avukatlara düşmektedir. 

Bilindiği üzere İngiltere ile Avrupa Birliği arasında BREXİT süreci 2016 Haziran referandumyla berebaber başlatılmış bulunmaktadır. Bu sürecin sancılı bir süreç olacağı ve önemli yasa ve altyapı değişikliklerinin olması gerektiği hukukçular tarafından sürekli olarak dile getirildi. 

BREXIT süreci ile birlikte toplumuzu ilgilendiren en önemli konulardan birisi olan ANKARA ANTLAŞMALARI nasıl etkilenecek konusudur? Bu süreç yürürlükte davam eden dosyalara nasıl yansıyacak?, Etkileri neler olacak, soruları sürekli olarak sorulmaktadır. 

Açıkça belirtmek gerekirse biz uzmanlar dahi son dönemlerde çıkan yasaların veya yasa çıkarılması yönünde yapılan açıklamaların  hızına yetişebilmekte zorlanıyoruz.  Ankara Anlaşması vizesi Avrupa Birliği  hukuku kapsamında  Türkiye iş adamlarına ve iş kadınlarına verilmiş bir hak olduğu için Ankara Antlaşması’nın akibeti tamamen BREXIT sürecine bağlı bir durum olduğunu söyleyebiliriz. 

Avukat Fidan Osoy 

Hatırlayacağınız üzere,  Avrupa Birliği tarafından Avrupa Birliği ile İngiltere arasında bir anlaşma sağlanması yönünde 31 Ekim 2019 tarihine kadar bir süre verilmişti. Geçen haftalarda İngiltere Başbakanı  Boris Johnson tarafından  bir anlaşma metni üzerinden Avrupa Birliği arasında bir anlaşma sağlanmıştı. Ancak bu anlaşma metni İngiltere parlamentosu tarafından tam olarak onaylanmadığı için ve anlaşmasız ayrılık İngiltere Parlamentosu  tarafından kabul edilmediği için şu an itibarı ile Ankara Anlaşmaları’nın İngiltere’deki Brexit sürecine bağlı olarak Ocak 2020 tarihine kadar devam edeceğini söyleyebiliriz. 

Kısaca altını çizerek vurgulamak gerekirse,  ANKARA ANTLAŞMASI hakkından yaralanarak İngiltere’de yaşama hakkına ve iş kurma hakkına sahip olmak isteyen vatandaşlarımızın  hızlı hareket etmelerini ve bir an önce bu yönde uzman avukatlarımızdan bilgi almalarını tavsiye ediyoruz. 

Ankara Antlaşmalarında olumlu bir sonuç almanın en önemli şartı;  başta iş planı olmak üzere Ankara Anlaşması başvurusunun  bir uzman tarafından hazırlanması ve başvurunun bir uzman kontrolünde yapılmasıdır. 

ADVANTAGE SOLİCİTORS olarak birçok hukuk konusunda olduğu gibi Ankara Antlaşmaları başvurularınızda da en son güncel bilgileri uzman avukatlarımızdan alabilir, başvurularınızı uzman avukatlarımızın kontrolünde hızlı ve etkili bir şekilde yapabilirsiniz. 

Unutmayalım haklarımızın ne kadar farkında olursak menfaatlerimizi o kadar iyi koruyabiliriz. 

Av. Fidan OSOY

[email protected]

T: 0208 807 1676

Mobile: 07950 624 321

Advantage Solicitors

273 Fore Street London  N9 0PD

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.