Öne Çıkanlar Felicite Birleşik Krallık Müstakil İşadamları Adamlar Derneği Birleşik Krallık Milletvekilleri Birleşik Krallık Türkiye ticaret Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Birleşik Krallık Arama ve Kurtarma

Bu haber kez okundu.

Ankara Anlaşmaları ve Brexit

İngiltere’de yaşayan Türk toplumu açısından son dönemlerde en çok konuşulan konulardan bir tanesi Ankara Antlaşmasıdır. Özellikle İngiltere’nin Avrupa Birliğin’den çıkma (BREXIT) kararı sonrası daha çok gündeme gelmeye başladı ve akıbeti daha çok konuşulur oldu. Tabii ki bu konuda toplumu bilgilendirme görevi, alaninda uzman olarak çalışan, yeterli bilgi ve tecrübeye sahip kişilere düşmektedir.

İngiltere ile Avrupa Birliği

Bilindiği üzere İngiltere ile Avrupa Birliği arasında BREXİT süreci başlatılmış bulunmaktadır. Bu sürecin sancılı bir süreç olacağı ve önemli yasa ve altyapı değişikliklerinin olması gerektiği hukukçular tarafından sürekli olarak dile getirildi. Ayrıca var olan antlaşmaların bu süreçten nasıl ve ne şekilde etkileneceği hala belirsizliğini korumaktadır.

Ankara Antlaşmaları

BREXIT süreci ile birlikte toplumuzu ilgilendiren en önemli sorulardan birisi olan Ankara Antlaşmalarını nasıl etkilenecek sorusudur? Bu süreç yürürlükte davam eden dosyalara nasıl yansıyacak?

Advantage Solicitors Direktörü Avukat Fidan Osoy

Avukat Fidan Osoy açıkladı

Advantage Solicitors Direktörü Avukat Fidan Osoy Avrupa Gazetesine şu açıklamaları yaptı:

“Açıkça belirtmek gerekirse biz uzmanlar dahi son dönemlerde çıkan yasaların veya yasa çıkarılması yönünde yapılan açıklamaların hızına yetişebilmekte zorlanıyoruz. Mart 2018 ve sonrasında ki Temmuz 2018 tarihlerinden önce, Ankara Antlaşmalarının BREXİT sürecinden etkilenmeyeceğini rahatlıkla söyleyebilirdik. Ancak İngiltere İç İşleri Bakanlığı’nın Mart 2018 tarihinden sonra yaptığı açıklamalar ve değişiklerden sonra Ankara Antlaşmalarının devam edeceğini aynı rahatlıkta söyleyebilir miyiz? Hayır ne yazık ki söyleyemeyiz.”

“İngiltere tarafından iki yıl içinde Avrupa Birlği’nden çıkma kararı Mart 2017 tarihinde resmi olarak Avrupa Birliği’ne bildirildi. Dolayısıyla bu süreç Mart 2019 taihinde sonlanıyor. Bu tarihe kadar Avrupa Birliği ile bir anlaşma sağlanırsa;Mart 2019 tarihinden sonraki iki yıllık süreçte sadece ticari antlaşmalar yönünde bir geçiş süreci daha olacak. Açıkcası Mart 2019 tarihine kadar Ankara Antlaşmaları başvurularında yasal bir sıkıntı bulunmamaktadır. Sonra ki iki yıllık süreçte ise Mart 2021 yılına kadar Ankara Antlaşmaları ‘nda şartları zorlaştırıcı değişiklikler olacağını veya tamamen iptal edileceği yönünde beklentiler bulunsada simdiye kadar resmi bir açıklama yapılmadığı için sadece öngörüler üzerinden degerlendirmeler yapabiliyoruz.”

“Özet olarak ANKARA ANTLAŞMASI haklarından yaralanarak İngiltere’de yaşama hakkına ve iş kurma hakkına sahip olmak isteyen vatandaşlarımızın hızlı hareket etmelerini ve bir an önce bu yönde uzman avukatlarımızdan bilgi almalarını tavsiye ediyoruz. Özellikle de hukukun genel kuralları çerçevesinde, iş kurma yönünde vizesini alıp hak sahibi olmuş vatandaşlarımızın bir hak kaybı yaşayacağını düşünmüyoruz.”

Ankara Antlaşmalarında olumlu bir sonuç almanın en önemli şartı; başta iş planı olmak üzere başvurunun tamamının bir uzman tarafından hazırlanması ve başvurunun bir uzman kontrolünde yapılmasıdır.

Advantage Solicitors olarak birçok hukuk konusunda olduğu gibi Ankara Antlaşmaları başvurularınızda da en son güncel bilgileri uzman avukatlarımızdan alabilir, başvurularınızı uzman avukatlarımızın kontrolünde hızlı ve etkili bir şekilde yapabilirsiniz.

Unutmayalım haklarımız menfaatlerimizin güvencesidir. Haklarımızı ne kadar iyi bilirsek menfaatlerimizi bir o kadar iyi koruruz.

Advantage Solicitors Ltd.

Advantage House, 2nd Floor, 73 Fore Street, Edmonton, London, N9 0PD

Email: [email protected]

Web: www.advantagesolicitors.com

Tel: 0208 807 1676

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.