Öne Çıkanlar İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs ingiltere lisansüstü eğitimi

Bu haber kez okundu.

Ankara Anlaşması Brexit sonrası ne olacak ? Son durum

AVRUPA ÖZEL-Brexit sonrası Ankara Anlaşması, İngiltere açısından sona erecek. Türk vatandaşları artık iş kurarak İngiltere’ye yerleşmek için Ankara Anlaşması’ndan yararlanamayacak. Peki, Brexit sonrası uygulama ne zaman hayata geçecek. Ankara Anlaşması uzmanları 31 Ekim’den sonra ne olacağını bilen yok diye açıklama yaparken Avrupa Gazetesine özel konuşan Türk Devleti yetkilisi İngiltere’nin resmi ağızdan Ankara Anlaşmasını sona erdirmek istediğini Türk Devleti olarakta devam etmesini belirttiklerini söyledi. Amam bilinen gerçek şu: “AB ile İngiltere arasında “anlaşmasız ayrılık” (NO DEAL) gerçekleşirse 31 Ekim 2019 gece yarısı Ankara Anlaşması, İngiltere açısından için tarihe karışıyor”. İngiltere AB’den anlaşmalı ayrılırsa, İngiltere ve AB arasında süreç incelenecek. Bu geçiş sürecinin sonuna kadar İngiltere’nin AB’ye karşı “Ankara Anlaşması” dahil sorumlulukları geçerli olacak. Türk vatandaşları Ankara Anlaşması’na kesin ayrılık tarihini kadar başvurabilecek. İngiltere’de iş kurmak isteyen Türk vatandaşları için en son başvuru tarihi: 31 Ekim 2019. Bu tarihten önce başvuran Ankara Anlaşması ile bulunanların hakları tam korunacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.