Öne Çıkanlar Emeklilik 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi Trs Aytac Cash Carry Birleşik Krakllık gıda sektköründe

Bu haber kez okundu.

Ankara Anlaşması uzatma başvurularında dikkat edilmesi gereken önemli kurallar

AVRUPA AJANSI (AVA) AVRUPA GAZETESİ/LONDRA-ANKARA ANLAŞMASI UZATMA BAŞVURULARI : Hukuk bazen öyle karmaşık görünür ki okumaktan dahi korkarsınız, biz avukatların en büyük görevlerinden birisi, hukukun toplum tarafından anlaşılmasını ve uygulanmasını sağlamaktır. Bu bağlamda, Haziran 2016 yılında başlayan ve tam olarak uluslararası bir hukuk karmaşına sebep olan BREXIT sürecinin nihayet son dönemecine gelindi. 30 Haziran 2021 tarihi itibarı ile İngiltere’nin AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN çıkışı bağlamında geçiş sürecide tam olarak  tamamlandı. BREXIT sürecinde Türkiye toplumunu ilgilendiren en önemli konulardan birisi Ankara Anlaşmaları oldu. Hepimizin bildiği üzere 31 Aralık 2020, Ankara Anlaşması yeni başvuruları için son tarih oldu. Ancak İngiltere hükümeti tarafından yapılan açıklamalarda Ankara Anlaşması ile İngiltere’de oturum hakkına sahip olan kişilerin hakları olduğu gibi devam edecek ve oturum uzatma başvuruları yürürlükte bulunan yasalar dahilinde devam edecek. 

Ankara Anlaşması uzatma başvurularında dikkat edilmesi gereken önemli kurallar bulunmaktadır. Oturum uzatma başvurularında aşağıda açıkladığımız konulara özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir. 

ADVANTAGE AVUKATLIK AÇIKLADI 

  • Biometric oturum kartınız üzerindeki oturum süreniz bitmeden mutlaka on-line başvuru formu Home Office (İç İşleri Bakanlığı – Yabancılar Dairesi)’ne gönderilmelidir. Sonrasında biometric (parmak izi) işlemler için randevu alınmalıdır. 
  • Ankara Anlaşması uzatma başvurularında Covid-19 sürecinde müvekkillerimizin gerek sigorta numarasının (National Insurance) alınması gerekse kişisel ve iş hesaplarının açılmasında önemli zorluklar yaşadığını görüyoruz. Ancak altını çizerek belirtmek gerekirse; sigorta numarasının alınması ve banka hesaplarının açılması konusunda müvekkillerimizin son derece dikkatli olmalarını ve mümkün olduğu kadar bu yönde başvurularını yapmalarını ve dosyalarına eklemelerini tavsiye ederiz. 
  • Ankara Anlaşması uzatma başvurularında kişilerin gelirlerinin ve giderlerinin başvuru sırasında muhasebe belgeleriyle ispatlanması gerekmektedir. Bu noktada kişilere en önemli tavsiyemiz iş giderleri ile birlikte ev giderlerini de dikkate almaları ve yıllık gelirlerini mutlaka bütün giderlerini dikkate alarak değerlendirmeleri gerekmektedir. 
  •  Bütün bunlara ek olarak Ankara Anlaşması uzatma başvurularında kişilere diğer önemli bir tavsiyemiz müşterilerinden memnuniyet mektubu almaları yönündedir. Müşterilerinden mümkün olduğu kadar hangi işi yaptıkları, hangi servisi verdikleri yönünde detaylı bir memnuniyet mektubu almalarını tavsiye ederiz. 
  • Ankara Antlaşmaları uzatma başvurularında olumlu bir sonuç almanın en önemli şartı; Ankara Anlaşması uzatma başvurusunun  bir uzman tarafından hazırlanması ve başvurunun bir uzman kontrolünde yapılmasıdır. 


ADVANTAGE AVUKATLIK,  birçok hukuk konusunda olduğu gibi Ankara Antlaşmaları uzatma başvurularınızda da en son güncel hukuksal bilgilerle uzman avukatlarıyla hizmetinizde. Ankara Anlaşması uzatma başvurularınızın bütün ayrıntıları için ADVANTAGE AVUKATLIK uzman avukatlarını arayabilir, başvurularınızı uzman avukatlar kontrolünde hızlı ve etkili bir şekilde yapabilirsiniz. 


 
Tel:        0208 807 1676
W.app: +90 554 895 85 20
Web:    www.advantagesolicitors.com
Fax:       0208 807 7078
2. Floor, 273 Fore Street
Edmonton, London N9 0PD
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.