Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri ULEZ

Bu haber kez okundu.

Antarktika’nın zirvesinde KKTC bayrağını Kıbrıslı Türk dağcı Birkan Uzun dalgalandırdı

AVRUPA AJANSI (AVA) -AVRUPA GAZETE-Amerika’nın Washington eyaletinin Seattle şehrinde yaşayan aslen Güzelyurtlu olan Birkan Uzun, 16 Aralık tarihinde, 4.892 metre yüksekliği ile Antarktika’nın en yüksek noktası olan Vinson Dağı’nın zirvesine ulaşarak, KKTC bayrağını dalgalandırdı.Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) konuşan 28 yaşındaki Uzun, Antarktika kıtasındaki Vinson Dağı’nın zirvesine tırmanma hedefinin, dünyanın yedi kıtasının her birinin en yüksek dağına tırmanmayı içeren “Yedi Zirveler” projesinin beşinci ayağını oluşturduğunu söyledi.

Uzun, “KKTC bayrağını zirvede dalgalandırabilmek çok gurur verici bir duygu, yetiştiğim ülkeye teşekkür etmek istedim” diye konuştu.

Seattle’da özel bir firmada yatırım danışmanlığı yapan Birkan Uzun, Vinson Dağı zirvesinden KKTC bayrağını dalgalandırdığını yansıtan fotoğrafıyla ve video ile birlikte sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında, “16 Aralık tarihinde, Antarktika’nın en yüksek noktası (4.892m) olan Vinson Dağı’nın zirvesine ulaşarak Yedi Zirveler projemin beşinci ayağını başarıyla tamamlamış oldum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.