Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin Min-Jae Kim Timur Öztürk AVRUPA SPOR İsrafil Erbil

Bu haber kez okundu.

Britanya Türk Tur Operatörleri ve Seyahat Acentaları’ndan ortak açıklama

Britanya Türk Tur Operatörleri ve Seyahat Acentaları Birliği olarak yeni bir oluşuma imza atan firma temsilcileri Coronavirus nedeniyle zor günler yaşayan sektörün sorunlarını ve çözüm yollarını konuşmak için 20 Mayıs tarihinde bir video konferans toplantısı yaptı. Ayshen Travel, Bodrum Holidays, Caria Holidays, Comfort Travel, Diplomat Travel, Eco Travel, Edwin Holidays, Jetset, Jiva Holidays, Just 2 Travel ve Right Holidays’in katıldığı toplantıda pandemi nedeniyle çok zor günler yaşayan sektör temsilcileri önümüzdeki süreçte süren belirsizliğe karşı ortak hareket etmenin önemine değindi.

Toplantıda özellikle halen devam eden uçuş kısıtlamalarının getirdiği sorunlar, 2020 yılında turizm sektörünü bekleyen zorluklar, müşteri iadeleri, charter uçuşlar ve Türk turizm firmalarının izleyeceği yol haritası konuşuldu.

“İadeler için havayollarına baskı yapılacak”

Sektör temsilicileri THY, Pegasus, Sunexpress, Easyjet ve RyanAir başta olmak üzere tüm havayolları şirketlerinin pandemi nedeniyle iadeleri geciktirdiğine ve bununda tur operatörleri ve acentalar üzerinde bir baskı oluşturduğuna dikkat çekerek, “Bu konuda havayollarına baskı yapacağız ve yolcularımıza yardımcı olmaya çalışacağız. Ancak şu an pandemi nedeniyle nakit sıkıntısı yaşayan havayolları iade yerine “voucher” uygulamasına gecti. Ayrıca THY ve Pegasus Havayolları yolcu iadelerini uçuş yasağı kalktıktan 2 ay sonra sırasıyla yapacağı açıklamasında bulundu. Bu nedenle yolcularımızın anlayışlı ve sabırlı olmasını bekliyoruz. Maalesef şu anda İngiltere’de hiçbir tur operatörü veya seyahat acentasının havayollları, oteller veya transfer şirketi gibi tedarikçisinden iade almadan yolcusuna iade yapacak durumu yok. Bu nedenle yolcularımız anlayışlı olmak ve beklemek zorunda. Ancak biz Britanya Tur Operatörleri ve Acentalar Birliği olarak havayollarına bu konuda baskı yapmaya devam edeceğiz” açıklamasın yer verdi.

“Charter Uçuş Çalışması”

Britanya Türk Tur Operatörleri ve Seyahat Acentaları Birliği İngiltere’de bulunan ve Türkiye’ye dönmek isteyen çok sayıda vatandaşın kendilerine talepte bulunduğunu ve bu talepler doğrultusunda bir charter sefer yapmak için girişimler yaptıklarının altını çizerek, “bu konuda Türkiye ve İngiltere Sivil Havacılık Otoriteleri, Büyükelçilik ve Dışişleri Bakanlığı’na gerekli başvurular yapıldı. Bu konuda kararlı tutumumuz var ve vatandaşlarımızı Türkiye’ye uçurabilmek için yetkililerle girişimlerimizi devam ettiriyoruz” denildi. Britanya Türk Tur Operatörleri ve Seyahat Acentaları Birliği adına yapılan açıklamada oluşumun tüm Türk acentalara açık olduğun ve tüm şirketlerin katılabileceği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.