Öne Çıkanlar ingiltere londra maç ne zaman avrupa muharrem ince cemal kaşıkçı maç hangi kanalda kktc Samsunspor koronavirüs

Bu haber kez okundu.

Dünyaca ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ ve Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, Londra BTKD etkinliğe katıldı

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA- Çevrimiçi olarak gerçekleşen etkinlikte, Derneğin 20'nci Kuruluş Yıldönümü onuruna 108 yaşındaki yaşayan tarih Muazzez İlmiye Çığ'a "Örnek Türk Kadını" ödülü takdim edildi. Büyük ilgi gören etkinlikte ünlü piyanist Gülsin Onay izleyicilere Chopin, Saygun ve Mozart'tan oluşan repertuarıyla mini bir konser verdi. Londra’da faaliyet gösteren etkin sivil toplum kuruluşlarından Britanya Türk Kadınları Derneği (BTKD), Dünya Kadınlar Gününü Turkiye’nin Londra Başkonsolosluğu himayesinde gerçekleştirdiği bir etkinlikle kutladı. Büyük ilgi gören etkinliğe başta İngiltere ve Türkiye olmak üzere dünyanın çeşitli ülkesinden izleyici katıldı.


 
Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan

Moderatörlüğünü BTKD Başkanı'nın yaptığı ve açış konuşması Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, 108 yıllık yaşamına Sümerolog- Arkeolog- Tarihçi- Yazar gibi çeşitli sıfatlar sığdıran ünlü Türk büyüğü Muazzez İlmiye Çığ ile gerçekleşen söyleşinin ardından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı ve UNICEF İyi Niyet Elçisi Gülsin Onay izleyicilere Chopin, Saygun ve Mozart'tan oluşan repertuarıyla mini bir konser verdi.

Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ


 
Dünya Kadınlar Gününü kutlayan mesajların verildiği etkinlikte, Derneğin 20'nci Kuruluş Yıldönümü onuruna ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'a üzerinde “Bilim, insanlık tarihi ve Türk kültürüne değerli katkılarınız ve özverili çabalarınız için sonsuz teşekkürler” yazan "Örnek Türk Kadını" ödülü takdim edildi.


 
Cumhuriyetin ilanından sonra Türk kadınlarının hayatında muazzam değişiklikler olduğunu, Avrupanın 400 yılda gerçekleştirdiği rönesansı Türklerin 80 yılda başardığını ve bu değişimin toplum tarafından gönüllü olarak benimsendiğini vurgulayan bilim insanı Muazzez İlmiye Çığ programda izleyicilere  yaşam felsefesini, “Çalışmak, çok çalışmak! Başarınca gururlanmamak ve şımarmamak! Sevecen olmak! Çocuklar mutlaka evde sevgi görmeli ve sevgiyle büyümeli. İnsanlara, hayvanlara, doğaya sevgi çok önemli” olarak özetledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.