Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Wolverhampton Nottingham Acın Ilıcalı Azerbaycanın başkenti Aydın Çubukcu Ali Rıza Değirmenci Türk Okulu Geri dönüşüm Küresel İklim değişikliği

Bu haber kez okundu.

Dünyada en büyük ölüm yaşanan ikinci ülke Birleşik Krallık 

AVRUPA AJANSI ( AVA) - İtalya, Avrupa'daki en kötü koronavirüs salgınını yaşadı. İtalya salgında yayılmayı durdurmak için iki ay boyunca karantinaya başladı. Ancak Birleşik Krallık ülkelerinden olan İngiltere'nin ölüm bilançosu İtalya’dan daha çok tırmanmaya devam etti. İngiltere Sağlık Bakanlığı dün ölenlerin sayısının 28.734'e yükseldiğini açıkladı.

2 farklı rakam ortaya çıktı

İngiltere Sağlık Bakanlığı: 28.734
İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi: 29.648 

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi, 24 Nisan ile 2 Mayıs tarihleri arası yaptığı kayıtlarını açıkladı. Buna göre, İngiltere ve Galler'de koronavirüs ile ilgili 29.648 ölüm kaydedildi. 

Birleşik Krallık UK Geneli toplam ölüm sayısının 32.313 olduğu belirtildi. 

Ancak, İskoçya'da 26 Nisan'a kadar Covid-19 içeren 2.272 ölüm kaydedildi. 

Kuzey İrlanda’da, 29 Nisan'a kadar Covid-19 içeren 393 ölümün kaydedildi. 

Bu rakamlarla Birleşik Krallık'ın toplam ölüm sayısı 32.313'e tırmanacak. Bu rakam ile genele bakıldığında İngiltere ölüm rakamlarında İtalya'nın çok üstüne çıkıyor. 

Koronavirüs toplam ölü sayısı

İngiltere - 29.648
İtalya - 29.079
İspanya - 25.428
Fransa - 25.204
Belçika - 7.924

Avrupa’da Koronavirus salgınları İngiltere'den birkaç hafta önce başladı.Ancak resmi hükümet tabloları İngiltere ölümleinrde diğer Avrupa ülkelerinden daha dik bir eğilim gösterdi. Veriler İngiltere'nin salgınlarının aynı noktasında Fransa, İspanya ve İtalya'dan daha yüksek bir ölüm oranına sahip olduğunu gösteriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.