Öne Çıkanlar Girişimcilik Özlem Türeci Getir ABD Getir Avrupa londra cocuk Edinburgh Napier University Cardiff University Birleşik Krallık burs basvuru Great Scholarships 2023 2024 Yeşilçam günlerine

Bu haber kez okundu.

İADD: Bıraktıkları emanetin bekçileriyiz: Devrim Şehidimiz Kubilay’ı, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki beyleri  Unutmadık

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, (İADD) öğretmen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile ilgili açıklama yaptı. "Bıraktıkları emanetin bekçileriyiz: Devrim Şehidimiz Kubilay’ı, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki beyleri  Unutmadık, Unutmayacağız" açıklama şöyle: 

KUBİLAYLAR ÖLMEZ
KUBİLAYLAR TÜKENMEZ

Bıraktıkları emanetin bekçileriyiz: Devrim Şehidimiz Kubilay’ı, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki beyleri  Unutmadık, Unutmayacağız

İADD: "23 Aralık 1930 Menemen’de  Giritli Derviş Şeyh Mehmet’in başında bulunduğu bir grup gerici yobaz “ Din elden gidiyor,şeriatı kurtaracağız “ söylemleriyle bir kısım cahil halkı da korkutup yanlarına alarak Cumhuriyet rejimine karşı silahlı isyana kalkışmışlardır.Toplanan halkı dağıtıp bu yobazları yakalamaya görevlendirilen öğretmen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay , mahalle bekçileri Hasan ve Şevki beyler bu gerici grup tarafından hunkarca katledilmiştir."


"Öğretmen Asteğmen Kubilay’ı,Hasan ve Şevki beyleri katledilişlerinin 90.yılında bıraktıkları emanate sahip çıkarak saygıyla anıyor, tüm devrim şehitlerinin manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz.
Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini kurduğu zaman çağdaş uygarlık yolunu açacak devrimleri uygulamış ve en önemlisi Cumhuriyetin kuruluş felsefesi olan laiklik ilkesini anayasaya koymuştur. 30 Ağustos 1925’te Kastamonu’da yaptığı konuşmasında  “Efendiler ve ey millet iyi biliniz ki  Türkiye Cumhuriyeti şeyhler,müritler,mensuplar memleketi olamaz.En doğru,en hakiki yol  medeniyet yoludur.Artık Türkiye,din ve şeriat oyunlarına sahne olmaktan çok yüksektir.Bu gibi oyuncular varsa, kendilerine başka tarafta sahne arasınlar “ diyerek irtica yanlılarını uyarmıştır."


İADD: "Ancak Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi bugün de laiklik ilkesini kendi amaçlarına göre yorumluyanlar, dini siyasete alet edenler , tekbir çekip şeriat isteyerek devrimlere karşı çıkanlar hep olacaktır. Bunu içindir ki 23 Aralık 1930 Menemen Olayı’nı sadece tarihimizde kara bir sayfa olarak hatırlamamalıyız. Bu olaydan ibret alarak Cumhuriyetin kurucu felsefesine, Atatürk ilke ve devrimlerine karşı oluşacak tehdit ve gerici eylemlere  karşı her zaman hazırlıklı  olmalı ve Cumhuriyet kazanımlarından asla vazgeçmeyeceğimizin kararlılığını çalışmalarımızla  göstermeliyiz.
Bugün , Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet rejimini,Atatürk ilke ve devrimlerini emanet ettiği Türk Gençliği,90  yıl önce bunları korumak için hayatını feda eden Devrim şehidi öğretmen Asteğmen Kubilay’ı, mahalle bekçileri Hasan ve Şevki beyleri  hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayacaktır.
İnandılar, dövüştüler, öldüler. Bıraktıkları emanetin bekçileriyiz.Saygılarımızla.İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği" 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.