Öne Çıkanlar İngilterede sigara Erdoğan Sıcak öldü kktc ingiltere sigarasız nesil sigara yasagı hayat boyu sigara londra bayram Müzik dünyasının İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt

Bu haber kez okundu.

İngiliz Vatandaşlık Başvurusu

Vatandaşlık hakkı bir hak olduğu kadar aynı zamanda bir sorumluluktur.  Her insan yaşadığı topluma kendini ait hissetmek ve belirli bir süre sonra  yaşadığı ülkenin vatandaşlık hakkına sahip olmak ve vatandaşlık haklarından yararlanmak ister. 

Uluslarası hukuk kurallarına göre her insan yaşadığı ülkenin vatandaşı olma hak ve yetkisine sahiptir. Bazı ülkeler çifte vatandaşık hakkını kabul etmişken bazı ülkeler çifte vatandaşlık hakkını kabul etmemişlerdir. Yaşadığımız ülke olan İngiltere çifte vatandaşlık hakkını kabul eden ender ülklereden birisidir. Bu sebeple ingiltere’de yaşayan vatandaşlarımız Türk vatandaşlıklarını kaybetmeksizin İngiliz vatandaşlığına sahip olabilirler. 

İngiltere devleti kişilere çifte vatandaşlık hakkını vermekle beraber, vatandaşlık hakkını belirli kurallara bağlamıştır. İngiliz vatandaşlık hakkını kazanmak isteyen kişilerin bu kurallara dikkat etmesi ve başvurularında yasal şartları mutlaka yerine getirmeleri gerekir. 

İngiliz vatandaşlığını hakkını kazanmak için temel şartlar nelerdir?

İngiliz vatandaşlık hakkını kazanabilmek aşağıda açıkladığımız şartların eksiksiz olarak  yerine getirilmesıne bağlıdır.  

Son beş yıl içinde İngitere’de kesintisiz yaşıyor olmanız.  Kesintisiz yaşıyor olmanın yasal olarak açıklamısını şu şekilde yapabiliriz. ‘’ bir yıl içinde doksan günden fazla son beş yıl içinde 450 günden fazla başka bir ülkede yaşamamak ‘’  

Serbest oturum hakkının ( Indefınetly Leave to Remaın)  alınmış olması gerekir. Serbest oturum hakkı alındıktan  bir sene sonra herhangi bir zaman içinde İngiliz vatandaşık başvurusu yapılabilir. 

İngiltere’de herhangi bir suç işlenmemiş olması ve hakkınızda  herhangi bir cezai yaptırımın olmaması gerekir. 

Life in the UK testini geçmeniz ayrıca B1 İngilizce konuşma sertifikanızın olması gerekir. On sekiz yaşın altındakiler ve 65 yaş üzeri olan kişiler için İngilizce sertifkaları bağlamında muaf tutulmuştur. Aynı şekilde herhangi bir öğrenme güçlüğü içinde olan ve bu yönde doktor raporu olan kişilerde vatandaşlık başvurusu sırasında İngilizce sertifikasından muaf tutulmuştur.  

Son beş yıl  içinde yaşadığınız adres bilgilerinin belgelerle birlikte başvurunuza eklenmesi gerekir.

ADVANTAGE avukatlık ofısi olarak birçok hukuksal sorunlarınızda size yardımcı olduğumuz gibi İngiliz vatandaşlık başvurularınızda da uzman avukatlarımızla sizlere en iyi hukuksal  hizmeti vermeye çalıştığımızın bilinmesini isteriz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.