Öne Çıkanlar eVisa UKVI Göçmenlik Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

İngiltere ADD Onur Kurulu Başkanı Turan Erdemgil vefat etti

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA - İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Jale Özer’in “ACI KAYBIMIZ” açıklamasıyla duyurdu vefat haberi sevenlerini üzdü. Jale Özer’in açıklaması şöyle: 

“İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (İngiltere ADD) Onur Kurulu Başkanı Turan Erdemgil ağabeyimizin ani vefat haberini çok derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Turan  ağabeyimiz,tüm yaşamı boyunca çağdaş,demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti'nin ve kurucusu  Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin savunucusu olmuş gerçek bir Cumhuriyet aydınıydı.Bu inançla İngiltere ADD’nin kuruluşundan bugüne kadar 23 sene Onur Kurulu Başkanı olarak görev  üstlenmiştir.

Gerek  konuşmacı ve gerekse yönetici olarak katıldığı konferanslarla, yazılarıyla, yorumlarıyla  Atatürkçü Düşünce sistemini yaymamızda hep en önde yürümüş ,bilgi ve birikimiyle bizlere her zaman yol göstermiştir. İngiltere ADD’nin gelişmesi ve büyümesi için son nefesine kadar mücadele eden değerli büyüğümüz, Turan  ağabeyimiz dün sabah dünyamızdan ayrılmıştır.”

ÖZER: “ACIMIZ ÇOK BÜYÜKTÜR”

Jale Özer: “O renkli kişiliği, esprileri,etkili sesi ve mükemmel  Türkçesiyle ,sorgulayan ve düşündüren yorumlarıyla toplantılarımızın her zaman odak noktası olarak  İngiltere ADD içinde çok özel bir yer almıştır.Bundan sonra da hep öyle kalacaktır. Son nefesine kadar ana vatanımızın  içinde bulunduğu karanlıktan nasıl çıkarılması konusundaki çalışmaları ,Atatürk ve Cumhuriyete bağlılığı ve bu konudaki mücadelesi hepimize örnek olmuştur ve olacaktır.  Gerek İngiltere ADD camiası içindeki çalışmalarında  gerekse radyo  ve televizyon programcılığı yaptığı dönemlerde  toplumun neredeyse her kesimine dokunmuş ve  derin iz bırakmıştır. Turan ağabeyimize Allah’tan rahmet,başta çok sevgili  eşi değerli  üyemiz Serpil Erdemgil Hanıme-fendi olmak üzere , oğlu Memet Bey ,ailesi , İADD camiası, dostları, arkadaşları ve Londra Türk Toplumu’nun  acısını gönülden paylaşır sabır ve başsağlığı dileriz. Hepimizin başı sağ olsun. Uğurlar olsun güzel,aydınlık insan.  Seni çok özleyeceğiz Turan ağabey. Yolun açık, ışığın bol olsun. İngiltere ADD Üyeleri adına  Başkan Jale Özer 

TURAN ERDEMGİL KİMDİR

Turan Erdemgil yayıncılık yaşamından önce  mesleğe Türk Silahlı kuvvetlerinde başladı.

27 Mayıs harekatına Tank Kd, Ütğm rütbesiyle katıldı. Ordu’dan ayrıldıktan  sonra spikerlik sınavını  kazanarak TRT'de çalışmaya başladı. 1978 yılında Ankara Radyosu müdürü oldu. TRT Televizyonuna da katkıda bulundu. TRT Televizyonunun, uzmanların yanı sıra  halkın katıldığı  ilk  canlı toplu tartışma  programı olan 'FORUM'u hazırlayıp sunuculuğunu yaptı. TRT'den ayrılarak Londra’ya gelince BBC Dünya Servisi Türkçe bölümünün yayın sunuculuğuna davet edildi.  BBC Türkçe bölümü, İngilizce  yayınların  dışında , 37 dil arasında , profesyonel sunucu kullanan ilk bölüm  ünvanına sahip oldu. 15 yıl süren bu görevin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ' Meclis Televizyonu'nu kurma çalışmalarına davet edildi. Ve bugün etkisiz hale getirilen  Meclis Tv'nin kuruluş calışmalarına katılmanın yanısıra,  OECD'nin  yıllık  raporunda Türkiye'de demokratikleşme ve şeffaflaşmanın örneği olarak gösterilen yayınların da  ilk sunucusu oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.