Öne Çıkanlar acun ılıcalı İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş maç saat kaçta Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center london Beauty Rishko Beauty london RISHKO BEAUTY Kozmetolog london

Bu haber kez okundu.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Kadın Kolundan anlamlı protesto: YAŞAMAK İSTİYORUZ

Avrupa Ajansı (AVA) Londra - İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (IAKMC) 4 bini aşkın üye sayısıyla, İngiltere’nin en büyük Türkiye kökenli toplum kuruluşlarındandır. 1993 yılından beri faaliyet yürütüyor. İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Kadın Kolu ile Alkas Kadın Kolu, Yeni Kadın ile birlikte  “Yaşamak İstiyoruz” konulu protesto yaptı. 26 Temmuz Pazar günü saat 15.00’te yapılan protesto dünyaca ünlü Trafalgar Meydanında gerçekleşti. Meydana gelen İngilizler ve turistlerin ilgisini çeken protesto ile kadın cinayetlerine dikkat çekildi. 

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi  Yönetim Kurulu Üyesi Örgütlenme ve Siyasi İlişkiler Sorumlusu Sevgi Sarıtaş'ın Avrupa Ajansı'na şöyle konuştu:  

Pınar Gültekin, 

Zeynep Şenpınar, 

Emine Bulut, 

Nadira Kadirova, 

Merve Kotan, 

Şule Çat, 

Rabia Naz…..

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ  DEĞİL CİNAYETLERİ ENGELLEYİN”

Sevgi Sarıtaş:  “İstanbul Sözleşmesi’ne, 6284’e el uzatanlar bu katliamlara ortaktır! Eşit ve özgür yaşayabilmek için, kız kardeşimiz Pınar için, hepimiz için her yerde isyandayız! Buradan bir kez daha tekrarlıyoruz: İstanbul Sözleşmesi yaşatır, 6284’ü uygulayın!  Pınar Gültekin, Zeynep Şenpınar, Emine Bulut, Nadira Kadirova, Merve Kotan, Şule Çat, Rabia Naz ve katledilen tüm kadınlar isyanımızdır, İstanbul Sözleşmesi’ni  değil cinayetleri engelleyin.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.