Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri ingiltere Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere ingiltere Cumhuriyetin 100. Yıl Kutlama Balosu Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda

Bu haber kez okundu.

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği ( İADD) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Derneği’nin kuruluşunun 25 yıldönümünün ilk etkinliğini  Londra’da  Amora Gusto restoranında büyük bir katılımla çoşkuyla kutladı. Gecenin onur konukları  Türkiye ÇYDD Başkanı Prof.Dr.Ayşe Yüksel, CYD Vakıf Başkanı Av.Fatma Nur Gerçel, Avrupa Parlamentosu’ndan ödüllü öğretmen Dilek Livaneli idi. Gecenin sunumunu İADD’nin  gençlik kollarından 17 yaşlarında olan Tan ve Hümeyra yaptı. Ata'ya saygı duruşu ve İstiklal Marşı.Misafirler Codalykia music’den Çellist Benan ve kemanda Didem ikilisinin  kalasik müzik eşliğinde karşılandı. Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İADD ve Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu (ADDP) Başkanı olan Jale Özer açış konuşmasında şunları dile getirdi:"Derneğimizin kuruluşunun 25.yıldönümü  kutlama etkinliğimizin ilkini Atamizın  ulkemizi emanet ettiği  genclerimizin  akıl ve bilimi referans alan’ sorgulayan, düşünen, spora ve sanata yönelerek çağdaş bir yaşam kurmalari amaciyla değerli hocamız Prof.Dr.Türkan Saylan’ın öncülüğünde kurulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne katkı sunarak gençlerimize dokunarak  başlamak istedik. Ve bu gecenin gelirini ÇYDD’ye bağışlayacağız. Özer,19 Mayıs’ın anlam ve önemini belirttikten sonra eski başkanları ve pandemi döneminde sonsuzluğa uğurladıkları derneğe emeği geçen büyükleri yad ederek şöyle devam etti :


 
İADD ve Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu (ADDP) Başkanı olan Jale Özer

Bizler, İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği olarak kuruluşumuzdan bugüne kadar  tüm çalışmalarımızdaki hedeflerimizin başında yurt dışında yaşayan gençlerimizin Atatürkçü düşünceyi bir yaşam felsefesi  olarak özümsemeleri ve yaşadıkları ülkede eğitimli,aydın bir birey olarak  toplumda yer almalarına katkı sunmak gelir. Güzel yurdumuzun ufkunu kara bulutların kapladığı özellikle son yıllar, Atatürk’ümüzün Samsun’da yaktığı ve hiçbir zaman sönmeyecek meşalenin aydınlığında mutlaka bitecektir. Bugün yine Türkiye’nin tek kurtuluş yolunun Atatürk’ün akıl ve bilim ışığındaki yol haritasından yürümek olduğunu hatırlatmak istiyor ve vatan söz konusuysa gerisi tefaruattır diyerek aramızdaki farklılıkları bir kenara bırakarak tüm Cumhuriyetçi güçlerin  örgütlenerek bir arada çalışmalarını sürdürmesi için çağrımızı  yineliyoruz. Gün birlik olma,gün güçleri birleştirme, gün yeniden ve kararlı bir şekilde Mustafa Kemal’in açtığı yolda,gösterdiği hedefe hep birlikte yürümektir."

İADD Başkan Yarımcısı Dr.Ali Tekin Atalar

Daha sonra söz alan İADD Başkan Yarımcısı Dr.Ali Tekin Atalar: Azerbaycan’ın  1918’de ilk özgür ve bağımsız bir devlet olarak kurulmasından ve Türkiye’nin bağımsızlık ateşinin yakıldığı 19 Mayıs’ı anarak  Türkiye ve Azerbaycan ‘ın bağımsızlık mücadelesindeki ilişkiden söz etti.  


GECENİN TÜM GELİRİ ÇYDD’YE 


Gecenin ilk konuk konuşmacısı ÇYDD Başkanı Prof.Dr.Ayşe Yüksel konuşmasında kurucu başkan Prof.Dr.Türkan Saylan’ın yılmaz  azmiyle yaptığı olağüstü çalışmalarını anlattıktan sonra ÇYDD olarak ADD İngiltere’nin konuğu olarak Londra da bulunmaktan çok gururluyuz. Her iki dernekte Atatürk Cumhuriyetini yaşatmak için gönüllü emek veriyor. ÇYDD 33 yıl boyunca eğitim bursu vererek, öğrencileri 21yy lın yetkinlikleri ile buluşturarak çağdaş Türkiye için çalışmalar yapıyor dedi.

ÇYD Vakıf Başkanı Av.Nur Gerçel:

İkinci konuk konuşmacı ÇYD Vakıf Başkanı Av.Nur Gerçel şunları söyledi: "Görkemli, sevgi, inanç, vatan özlemi doluböyle görkemli bir gecede 19 Mayıs Gençlik ve por Bayramı nı heyecanla, duygu dolu anlarla İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği’nin etkinliğinde kutladık. Dernek ve Vakıf kurucusu Prof.Türkan Saylan’ın anısı, ülkeye kattıkları bizlerle birlikteydi.

Dilek Yetmez Projesinin kurucusu Dilek Livaneli

Konuk konuşmacılardan Avrupa Parlamentosu’dan ödüllü ve Dilek Yetmez Projesinin kurucusu Dilek Livaneli : Atatürk’ü Öğretmen kimliğiyle anmayı vurguladı.Yeni neslin öğretmenlerinin elinde olduğunu ve bir milleti yalnız ve ancak öğretmenlerin kurtaracağı sözünün sorumluluğunu taşıdığını söyledi.

Geceye katılan 3 konuk konuşmacısına İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 25.yıl anısına plaket sunuldu.


Gecede ÇYDD’ye gelir olması açısından piyango hediye çekilişi yapıldı ve 3 Ressam’ın geceye bağışladıkları tabloları açık arttırmayla satıldı. Gece daha sonra ikram ve müzüğin çoşkusuyla devam etti. Londra’nın tanınmış müzisyenlerinden Tuğba Özcivan, Özgür Canyurt’un söyledikleri  marş  ve memleket şarkılarla gecenin çoşkusunu daha da arttı. GeceyeEdwin Holidays,Sektoral Events,MediwellClinic,Amora Gusto Restoran sponsor oldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.