Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa kktc muharrem ince maç ne zaman koronavirüs gazete maç hangi kanalda maç saat kaçta

Bu haber kez okundu.

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği programında Dr.Duygu Çamurcuoğlu ve Lara Melda Ömeroğlu konuşacak

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA- İngiltere ADD Yönetim Kurulu Başarı konulu programların beşincisini duyurdu. İADD programı şöyle tanımladı: "İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği olarak 2018 yılında başlattığımız "Kadın ve Başarı " konulu programlarımızı sizlerden gelen yoğun ilgi üzerine devam ettiriyoruz .Ve 17 Haziran 2021,Perşembe akşamı  bu programlarımızın beşincisini gerçekleştireceğiz.Tüm üye ve dostlarımız davetlidir.Saygılarımızla."

KADIN  ve BAŞARI ( 5) 17 Haziran 2021,Perşembe. Saat: 19:00(GB) -----21:00( TR)

PROGRAM:
Açış konuşması: Jale Özer
İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı
Yöneten: Semra Eren-Nijhar
Yazar, sosyolog ve belgesel yapımcısı
Konuşmacılar:
Dr.Duygu Çamurcuoğlu : Arkeolojik Eser Konservatörü, British Museum
Lara Melda Ömeroğlu: Piyanist

Etkinlik bilgileri:
Tarih: 17 Haziran , Perşembe

Ülkelere göre panelin başlama saatleri:
Saat:  19:00 (GB)   ----21:00 (TR)   ---20:00(EU) 

Programa aşağıdaki bağlantıdan direk katılabilirsiniz ( şifreye gerek yok)
Join Zoom Meeting https://zoom.us/j/93186849632
Meeting ID: 931 8684 9632

Program İngiltere ADDyoutube kanalından canlı yayınlanacaktır.
https://www.youtube.com/channel/UCnPbCX1T32XvEg0giLc0ZcA...

Özgeçmişler:
-DR.DUYGU ÇAMURCUOĞLU ACR
Dr Duygu Çamurcuoğlu İstanbul’da doğup büyüdü. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji bölümünden mezun olduktan sonra 1998 yılında dil ögrenimi için Londra’ya geldi. Üniversite yıllarında çalıştığı Perge, Sagalassos gibi önemli arkeolojik kazılarda arkeolojik eser konservasyonu ve restorasyonunu keşfetti ve bu alana büyük bir ilgi duyduğu icin Londra’daki University College London Arkeoloji Enstitüsü’nde arkeolojik eser konservasyonu üzerine iki Master programı tamamladı. Master’ın son senesinde stajyer ögrenci olarak gittiği Londra’nın en önemli ve ilk devlet müzesi olan British Museum’da 2004 yılında arkeolojik eser konservatörü olarak çalışmaya başladı. Bu dönemde British Museum’daki görevine paralel olarak, Türkiye’deki en eski ve en önemli arkeolojik alanlardan biri olan Çatalhöyük’te de yaz ayları boyunca 8 sene konservasyon şefi olarak görev aldı. 2007-2015 döneminde İngiltere’nin önemli kurumlarından olan Arts and Humanities Research Council’dan aldığı devlet bursuyla yine University College London’da part-time olarak doktorasını yaptı. Duygu Çamurcuoğlu halen British Museum’da Kıdemli (Senior) Eser Konservatörü olarak çalışmakta ve Müze’nin çok çeşitli projelerinde görev almaktadır.

-LARA MELDA ÖMEROĞLU
Lara Melda, 16 yaşında İngiltere’de düzenlenen uluslararası ‘BBC Genç Müzisyenler 2010’ yarışmasını birincilikle kazanarak klasik müzik dünyasına adım attı. İngiltere’nin hatırı sayılır orkestraları ile pek çok konçertolar seslendirdi ve Londra’nın en prestijli müzik etkinliklerinin gerçekleştirildiği konser salonlarında performanslarıyla kendisinden söz ettirdi. Solo kariyerinde Lara, İsviçre, Almanya, Fransa, Yeni Zelanda, Kanal Adaları ve İngiltere’nin pek çok önemli şehirlerinde, verdiği konserlerle isminden övgüyle bahsettiren turneler yaptı. Türkiye’de de birçok kez sahne aldı ve çeşitli ödüllere layık görüldü, 2012’de Kadir Has Üniversitesi’nin ‘Gelecek Vaad Eden Genç Sanatçı’ ve 2015’te Elele-Avon’un düzenlediği ve Türk halkı tarafından oylanan ‘Yılın Kadını’ sanat ödüllerinin sahibi oldu.
2020, Kasım ayında büyük bir özen ve heyecanla stüdyo kayıtlarını tamamladığı Chopin albümü Klasik Müzik dünyası kritiklerinden 5 yıldız alarak müzikseverlerle buluştu. Sanat camiası tarafından yine çok büyük beğeni ve övgüyle karşılanan BBC 3 radyosundan da canlı yayınlanan 24 Mayıs tarihinde Wigmore Hall konserini YouTube’dan hâlâ izlemek mümkün.

-SEMRA EREN-NİJHAR
Yazar, sosyolog ve belgesel yapımcısı Semra Eren-Nijhar 2001 yılında Oxford Üniversitesi’nden ayrılarak SUNCUT Danışmanlık ve Yapımcılık şirketini kurmuş ve 2001’­den beri de yöneticiliğini yapmaktadır.
Özellikle kadin,göç, gençlik, Avrupa Topluluğu ve politikaları, Avrupa'da yaşayan Türklerle ilgili sorunları içeren çalışmalar yapmış ve son 33 yıldır Avrupa ve Türkiye'de kamu politikası alanında çalışmalarda bulunarak, sivil toplumun oluşturulmasında ve sosyal engellerin yok edilmesi yönünde gerekli organizasyonların kurulmasına aktif bir şekilde destek sağlayarak Lordlar Kamerası’nda danışmanlık yapmıştır.
Eren-Nijhar yaptigi calismalardan dolayi uluslararasi oduller almis ve sosyolojik çalışmalarıni sanatla özdeşleştirerek, değişik teknikler çerçevesinde sunarak, araştırma sonuçlarının daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlamıştır. Özellikle kişisel portreler ve biyografilere yönelik fotoğraf çeken Semra Eren-Nijhar, İngiltere, Belçika ve Turkiye’de sergiler açarak birçok serginin de küratörlüğünü yapmıştır.Eren-Nijhar’in yayınlanmış 10 kitabı vardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.