Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Dr. Müge Çevik

Bu haber kez okundu.

İngiltere'de Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu'nda kırkıncı yıl heyacanı

İngiltere’deki Türk Okulu 40. Yılını Kutlayacak. İngiltere’de Türk toplumunun kurduğu ilk Türk okullarından olan Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu kuruluşunun 40. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Birleşik Krallık’ta merhum Ali Rıza Değirmencioğlu ve bu ülkede yaşayan bir grup eğitim gönüllüsü Türk tarafından 1980’lı yılların başında “İngiltere Türk Aile Birliği” adıyla kurulan, 1994 yılında Değirmencioğlu’nun vefatı ile adı verilen ‘Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu’, 26 Nisan’da kuruluşunun 40. yılını bir balo ile kutlayacak. Halen, Londra’nın Wood Green bölgesinde Cumartesi günleri Türk dili ve kültürü eğitimini sürdüren okulun başkanı Sevap Kemal, beraberindeki heyet, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, KKTC Londra Temsilcisi, Büyükelçi Çimen Keskin ve Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan’ı ziyaret etti. Ziyaretlerde, Türkiye’nin Londra Eğitim Müşaviri Mevlüt Ceylan da hazır bulundu.


Sevtap Kemal’e ziyaretlerde, Yönetim Kurulu Üyeleri Vicden Bulmuş, Necmi Hasanoğlu, Fatoş Cahit, Özden Bağcı, Türk Toplumu Futbol Federasyonu Başkanı İrfan Davulcular ve Gazeteci Mustafa Köker eşlik etti.


BÜYÜKELÇİ OSMAN KORAY ERTAŞ’I ZİYARET


Pazartesi günü gerçekleşen ziyaretlerde, Okul Başkanı Sevtap Kemal, Büyükelçi Ertaş’a bir demet çiçekle birlikte okulu anlatan dergiyi takdim etti.
Kemal, Büyükelçi Ertaş’a, okul hakkında bilgi verirken, merhum eğitimci Ali Rıza Değirmencioğlu tarafından 1980’li yılların başlarında “İngiltere Türk Aile Birliği” adıyla okulun kurulduğunu ve vefat ettiği 1994 yılına kadar yöneticiliğini yürüttüğünü anlattı.
Vefatından sonra da kurduğu okula Ali Rıza Değirmencioğlu adının verildiğini hatırlatan Kemal, son 12 yıldan bu yana da merhumun adıyla İngiltere’deki Türk okulları arasında ‘Bilgi Yarışması’ düzenlendiğini kaydetti.


Büyükelçi Osman Koray Ertaş, Türk okullarının önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu okullara her yıl öğretmen göndererek önem verdiğinin altını çizdi.Eğitim Müşaviri Mevlüt Ceylan da Türk Dili ve Kültürü Okullarının, gönüllü insanlar tarafından bu ülkede yaşayan Türk ailelere ve çocuklarına verdiği hizmetin çok önemli olduğunu ifade etti.


KKTC TEMSİLCİSİ, BÜYÜKELÇİ ÇİMEN KESKİN’E DAVET


Sevtap Kemal ve beraberindekiler aynı gün KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin’i de ziyaret ederek, okul hakkında bilgi verip, 40. kuruluş yılı balosuna davet etti.


Çimen Keskin, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Birleşik Krallık’ta yaşayan Türk toplumunun kendi dili ve kültürünün bu okullar sayesinde yeni nesillere aktarıldığını söyledi. Büyükelçi Keskin, KKTC Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın, Türk okullarının müfredata uygun hazırlanan kitaplarına ve öğretmen desteğini sürdüreceğini işaret etti.
Ziyarette KKTC Londra Temsilciliği Müsteşarı Tahir Tahir de hazır bulundu.


BAŞKONSOLOS BEKİR UTKU ATAHAN’DAN AİLE VURGUSU


Heyet, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan’ı da ziyaret ederek, bu ülkedeki Türkçe ve Türk kültürü eğitimin geçmişten günümüze gelişimini aktardı.
Başkonsolos Atahan da yaptığı konuşmada, Başkonsolosluk olarak Birleşik Krallık Türk toplumunun eğitim hizmetlerinden her türlü ihtiyacına destek verildiğini vurguladı.
Başkonsolos Atahan, Türk okullarının çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini; bununla birlikte ailelere de önemli görev düştüğünü sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.