Öne Çıkanlar Cellist Jamal Aliyev ve piyanist Ece Dağıstandan Libertango teklisi Londrada çocuk felci virüsü son durum Avrupalı ÇATI ingiltere lockdown Medya Takip Trinity College Antalya Altın Portakal Festivali Advantage Avukatlık Ali Gül Özbek

Bu haber kez okundu.

İngiltere Kıbrıs Türk Toplumu liderlerinden Aysın Yılmaz vefat etti

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-İngiltere Kıbrıs Türk Toplumu liderlerinden Aysın Yılmaz’ın vefatı Londra’yı yasa boğdu. İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türkler için çok önemli yere sahip olan Aysın Yılmaz Londra North Middlesex Üniversite hastanesinde hayata gözlerini yumdu. 70 yaşında vefat eden Aysın Yılmaz, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilci Büyükelçisi Oya Tuncalı, Aysın Yılmaz’ın vefatının ardından bir taziye açıklaması yaptı.Avrupa Gazetesi ve çalışanları adına Aysın Yılmaz’a rahmet kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz

Oya Tuncalı - KKTC Büyükelçisi:

“İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA) Başkanlarından, Londra Uluslararası Kadın Dernekleri Federasyonu (FIWAL) ilk Kıbrıslı Türk Başkanı, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi ilk Kadın Başkanı , İngiltere Kıbrıs Türk Toplumuna büyük hizmetlerde bulunmuş, kibar,zarif , güzel insan ve çok değerli arkadaşımız Sevgili Aysın Yılmaz’ ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Değerli ailesine, arkadaşlarına ve toplumumuza başsağlığı dileriz.”

Leyla Kemal – İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı

“İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi ilk Kadın Başkanı ve , ( FIWAL )Federation of International Women İlk Türk kadın başkanı , TWPA de başkanlık yapmış , kendini İngiltere Kıbrıs Türk Toplumuna adamış , büyük hizmetlerde bulunmuş, güzel değerli insan , öğretmenimiz, Liderimiz , Sevgili başkanımız Aysın Yılmaz’ ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Değerli ailesine, arkadaşlarına ve toplumumuza başsağlığı dileriz.”

İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türkler için çok önemli yere sahip olan Aysın Yılmaz Londra North Middlesex Üniversite hastanesinde hayata gözlerini yumdu. 70 yaşında vefat eden Aysın Yılmaz, bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

Jale Özer – İngiltere Türk Dernekleri Federasyon Başkanı

“İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi ve İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği’nin eski başkanlarından , Londra Uluslararası Kadın Dernekleri Federasyonu’nun ilk Türk Başkanı , Türk Toplumu’na çok büyük hizmetlerde bulunmuş, vatansever, çalışkan , güzel insan sevgili Ayşın Yılmaz Hanımefendi’nin vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Acımız çok büyük. Merhumeye Allah’tan rahmet, başta eşi Mehmet Bey olmak üzere ailesinin ,yakınlarının , dostlarının acısını paylaşır sabır ve baş sağlığı dileriz. Toplumumuzun başı sağ olsun.Uğurlar olsun güzel insan.Işıklar yoldaşın olsun.”

Arif Tahir Erişen:

"Aysın Yılmaz hanımın kayıbını büyük bir üzüntü içerisinde duydum. İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği Başkanı olarak ve hayatı boyunca hem kadınların toplumsal hayatta yerlerini almaları ve hem da Kıbrıs Türkününün haklarının İngiltere'de tanıtım ve savunulmasında en ön saflarda büyük hizmetleri geçmiştir. 
Kıbrıs Türkünün haklarını savunan Türkçe ve İngilizce yazdığım Kitabı, sayın Aysın hanımın Konsey Başkanlığında, Konseyin 30'uncu Kuruluş yılı Balosunda, 3'cü Cumhurbaşkanı sayın Derviş Eroğlu tarafından İngiltere'ye gönderilerek geceye katılan İngiliz Lord ve Milletvekillerine ve Dernek Başkanları ile Toplum temsilcilerine dağıtımı yapįlmıştı.Aysın hanımın başta değerli eşi Mehmet Yılmaz bey ve tüm ailesi ile Türk Toplumunun Başı Sağ Olsun.  Aysın Yılmaz hanıma Allah Rahmet Eylesin  Mekanı Cennet Olsun."

Sevtap Kemal - Ali Rıza Değirmencioğlu Başkanı

"ACI KAYIP.Çok değerli arkadaşımız Aysın Yılmaz hakkın rahmetine yürümüştür çok üzgünüz. Ali Rıza Değirmenci okulunun kuruluşun da , eşi Mehmet Yılmaz ile birlikte okulun muhasebe işlerini yapmış okulumuza maddi ve manevi yardımlarda bulunmuşlardır. Ayrıca Federation of İnternational Women in ilk Türk kadın başkanı.(FİWAL)  İngiltere Türk dernekleri başkanı (Konsey) İngiltere Türk kadınlar derneği başkanı Türk toplumuna değerli hizmetler vermiş kibar , zarif bilgili güzel huylu hanımefendi arkadaşımızı kaybetmenin acısı içindeyiz.Ali Rıza Değirmencioğlu Türk okulu olarak taziyelerimizi bildiririz.Allah rahmet eylesin mekanı, cennet olsun ,nur içinde uyusun Yaslı ailesinin başısağolsun.Hep dualarımızda olacaksın sevgili Aysın."

‎Husayn Hashim El Bakayi‎

"İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA) Başkanlarından, Londra Uluslararası Kadın Dernekleri Federasyonu (FIWAL) ilk Kıbrıslı Türk Başkanı, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi ilk Kadın Başkanı , İngiltere Kıbrıs Türk Toplumuna büyük hizmetlerde bulunmuş, kibar, zarif ,güzel insan ve çok değerli arkadaşımız Sevgili Aysın Yılmaz’ ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Değerli ailesine, arkadaşlarına ve toplumumuza başsağlığı dileriz."

Arife Retvan - Limasollular Derneği Başkanı

"Londra Türk Toplumuna şartsız ve koşulsuz her bağlamda destek veren, çalışmaları ile hepimize örnek olan bir dostumuzu bir değerimizi AYSIN YILMAZI kaybettik.
Başta MEHMET YILMAZ bey ve tüm ailesinin ve sevenlerinin acısını paylaşır sabırlar dileriz.Unutulmaz değerinle hep gönüllerde yaşayacaksın Aysın Yılmaz. Mekanın cennet olsun.Tüm yönetim ve üyelerimiz adına Aysın Yılmaz ailesine sevenlerine ve Londra’da yaşayan Topluma başsağlığı dileriz."

Emir Osman:

Londradaki Kibrisli TÜRK kadin liderlerden, yardim sever ve çok nazik hanimefendi Aysin Hanimi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz...Merhuma Tanridan rahmet dilerken eşi Mehmet beye, kizlarina, torunlarina ve tüm ailesine sabirlar ve başsağliği dilerim...Ingiltere Kibrisli TÜRK toplumunun başi sağolsun..."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.