Öne Çıkanlar nato güncel altın fiyatları güncel altın kaç para kurt dövmesi koruma yeni logo Mardin ve Van 39 ceset yüksek lisans yumurtalı saldırı

Bu haber kez okundu.

İngiltere Kraliyet Müzik Akademisi'nde Ezo Sarıcı ve Junyan Chen birinci oldu

KRALİYET MÜZİK AKADEMİSİ’NDE BİRİNCİLİK.Genç kemancı Ezo Sarıcı, İngiltere, Kraliyet Müzik Akademisi (Royal Academy of Music) bünyesinde gerçekleştirilen “String and Piano Duo Prize” yarışmasında piyanist arkadaşı Junyan Chen’le oluşturduğu Duo ile birinciliği elde etti. Yarışmanın 1 ve 2 Kasım günlerindeki ilk etabına virtüözlük yolunda ilerleyen 98 müzisyenin oluşturduğu 49 farklı ‘İkili’  (Duo) başvurmuş, ünlü piyanist ve eğitmen Daniel Lebhardt’ın denetmenliğinde 5 Duo finale kalmıştı. 7 Kasım Salı akşamı Kraliyet Müzik Akademisi’nde uluslararası alanda saygınlığa sahip virtüöz kemancı, öğretim görevlisi Ben Nabarro denetiminde gerçekleştirilen final sonucu “Ezo Sarıcı & Junyan Chen İkilisi” birinciliğe layık görüldü.İkili, yarışmanın finaline ünlü besteci Ravel’in “Violin Sonata No. 2”  adlı eseriyle katıldı. Yurdumuzda da “Bolero” adlı eseriyle tanınan 20. yüzyılın en önemli bestecilerinden Fransız Maurice Ravel’in (1875-1937) orkestrasyon anlayışı müzik tarihinde çığır açacak düzeyde devrimci nitelikler taşır.Ravel, I. Allegretto (G major), II. Blues. Moderaro (Ab major) ve III. Perpetuum mobile. Allegro (G major) bölümleriyle oluşturduğu sonatında klasik müzikte ender rastlanan blues ve caz müziklerden etkilenimlerini de sergilemişti.


EZO SARICI

Kraliyet Müzik Akademisi son sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam eden 2002 doğumlu kemancı Ezo Sarıcı, geçen ay Haslemere Senfoni Orkestrası eşliğinde virtüözlük eserlerinden Mendelssohn’ın Mi Minör Keman Konçertosu’nu seslendirmişti.Kraliyet Müzik Akademisi’nde düzenlemiş olduğu 6 Şubat depremine yardım konseriyle birlikte çocuk hastanelerine katkı konserleriyle de hatırlanan Ezo Sarıcı, uluslararası birçok yarışmada elde ettiği başarılarla birlikte 16 yaşındayken İtalya’daki “Virtuoso and Belcanto Violin Competition”dan, yarışmaya katılan en genç kemancı olarak “Paganini Özel Ödülü” ile dönmüş, Prag’da düzenlenen “Uluslararası Josef Micka Keman Yarışması”nda ikincilik ödülünü almıştı.

17 yaşında 60 kişilik Apollo Filarmoni Orkestrası’nı kuran Ezo, Beethoven’ın 250. doğum günü kutlamaları onuruna adanıp kitaplaştırılan projede “A Bagatelle for Beethoven” adlı bestesiyle yer almıştı. Avusturya, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, İrlanda, Norveç, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde konserler vermiş, son olarak Lipizer International Violin Competition’da “The Most Artistic Performance and Temperament Prize”a layık görülmüştü.Kemanın yanısıra viyola, piyano, gitar ve perdesiz bas da çalan Ezo, İrlanda’nın en büyük senfonik topluluğu Ulster Orchestra’da baş viyolacı olarak görev almış, Royal Academy of Music – Caz Bölüm Başkanı Nick Smart ve sitarcı Jonathan Mayer ile birlikte London Jazz Festival’e katıldığı gibi tanınmış caz klübü Ronnie Scotts’ta da konser vermişlerdi.Gelecek ay genç piyanist Deniz Cengiz’le birlikte Türk bestecilerinin eserlerinin ağırlıkta olacağı özel repertuarlarıyla İstanbul, Bursa ve Çanakkale’yi kapsayan Marmara turnesine katılacak, 2024 Ocak ayında da yine Deniz Cengiz’le birlikte İngiltere’den İskoçya’ya bir turneleri daha olacak.


JUNYAN CHEN

2022’de çıkardığı albümde Aşık Veysel’in Kara Toprak esintili Fazıl Say - Black Earth çalışmasına da yer veren genç piyano virtüözlerinden Junyan Chen, 2000 yılında doğdu.Sıcak, canlı, güvenilir icrası ve yüksek tekniğiyle dikkatleri çeken Junyan, Wigmore Hall’den Shanghai Symphony Orchestra Hall’e sayısız prestijli konser salonunda solist olarak konserler verdi, radyo programlarında yer aldı. Brighton Filarmoni Orkestrası, Şangay Filarmoni Orkestrası ve XinZhu Senfoni Orkestrası’yla da çalışan Junyan’ın ilk solo albümü "It's Time", Nisan 2022'de Kraliyet Müzik Akademisi'nde kaydedildi. Junyan, kültürel köklerini müzik eserlerine yansıtan bestecilerin çalışmalarıyla kendisini özdeşleştirerek Türk halk müziği, Rus şiiri, Afrika dansı ve caz gibi sanat formlarında da ustalık edinme yolunda ilerliyor.

ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music) bursunun Onur derecesiyle desteklenen Yüksek Lisans’sı sonrası İleri Diploma (master) aşamasına tam burslu olarak devam ediyor. Junyan, 2016’da Osaka Uluslararası Müzik Yarışması'nda tüm piyano kategorilerinde ödüle layık görülmüş, 2018’de City of Vigo Uluslararası Piyano Yarışması'nda finale çıkan en genç ve tek kadın yarışmacı olarak Gümüş Madalya, En İyi İspanyol Beste Performansı Ödülü ve City Ödülü'nü kazanmıştı.Temmuz 2023'te Sidney Uluslararası Piyano Yarışması'nın Yarı Finalist’lerinden olan Junyan Chen, son yıllarda Ezo Sarıcı’yla da birlikte İkili olarak resitallerini sürdürüyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.