Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri ULEZ

Bu haber kez okundu.

İngiltere Türk Toplumu Sanat Sergisi törenle sanat severlerin ziyaretine açıldı.

İlk olarak 2019 yılında Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu ve Londra Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türk Toplumu Sanat Sergisi, Birleşik Krallık’ta yaşayan ve birbirlerinden haberdar olamayan sanatçıları bir araya getirebilmek, sergi açma imkanı veya cesareti olmayanlara bu imkanı sağlamak ve yüreklendirmek amacıyla organize edilmiştir. Serginin 2019 yılında ilk kez düzenlenişinden bu yana geçirilen süre boyunca yüz yüze yapılan iki sergi ve pandemi nedeniyle çevrim içi yapılan üçüncü serginin ardından, Dördüncü Türk Toplumu Sanat Sergisi, katılımcıların yoğun ilgisi ve bu zamana kadarki en yüksek başvuru sayısı ile yeni bir başarıya imza attı. 2021 yılında Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle çevrim içi alana taşınan sergi, Birleşik Krallığın dört bir yanında yaşayan Türk toplumu sanatçıları için daha erişilebilir bir hale getirildi ve bu şekilde uluslararası platformlarda da büyük yankı uyandırdı.

Birleşik Krallık'ta yaşayan Türk sanatçıların destek ve katkılarıyla online olarak düzenlenen sergide bir araya gelen sanatçılar ve sanatseverler sergilenen sanat eserlerini yakından incelemekten büyük zevk aldı. Sergi, 21 Şubat ile 21 Mart 2022 tarihleri arasında Londra Yunus Emre Enstitüsünün internet sitesinde çevrim içi olarak sergilenmeye devam edecek ve sanatseverlerin sergiye erişimi sadece bir tuşa basmak kadar kolay olacak.


Serginin açılışında, Türkiye'nin İngiltere Büyükelçisi Sayın Ümit Yalçın, Londra Başkonsolosu Bekir Bekir Utku Atahan, Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Abdullah Kutalmış Yalçın, Londra Yunus Emre Enstitüsü müdürü Dr. Mehmet Karakuş ve jüri üyelerinden Nilay İşlek ve Nagihan Seymour söz aldı. Jüri üyelerinden Kübra Müjde, Sümer Erek ve Zuhal Şeker mazeretleri sebebiyle çevrim içi gerçekleştirilen sergi açılışına katılamadılar.
Türk sanat camiasının kültür ve sanata verdiği değer ve birbirinden yaratıcı sanat eserlerinin katkılarıyla, Türk Toplumu Sanat Sergisi yine büyük bir başarıya imza attı. Sanatın farklı dallarından yüzlerce orijinal eserleri bünyesinde barındırması ve sanat camiasında yarattığı yankı ile bu geleneksel sergi,Türk sanat camiasının Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki güçlü ilişkinin en güçlü kanıtlarından biri haline gelmiştir. 


Dr. Karakuş'un açılış konuşmasında da belirttiği gibi, bu sergi Birleşik Krallık’ta yaşayan Türk toplumunun sanatçıları arasındaki iletişim ve dayanışmayı güçlendirmek, onları daha geniş bir sanatsever kitle ile buluşturabilmek ve teşvik etmek amacıyla düzenlenmektedir. Ayrıca, her yeni yıl, sergi içeriğinin geliştirilerek bir önceki yıldan daha ileri seviyeye taşındığının altını çizdi. Türkiye'nin İngiltere Büyükelçisi Sayın Ümit Yalçın sergiye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, her yıl büyüyerek daha geniş kitlelere ulaşan sergiden etkilendiğini vurguladı. Büyükelçi Yalçın ayrıca daha önce sergiye katılmayanları gelecek yıl düzenlenecek olan sergiye katılmaya teşvik etti. Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan serginin estetik ve sosyal açıdan dünya kültürüne değerli bir katkıda bulunduğunu vurguladı. Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Abdullah Kutalmış Yalçın, projeden çok etkilendiğini belirterek ve dünyadaki benzer projelerin hem sosyal hem de diplomatik açıdan önemini dile getirdi. Nilay İşlek ve Nagihan Seymour'un da aralarında bulunduğu jüri üyeleri de sergi ile ilgili beğenilerini ve serginin sanat camiasını bir araya getirmedeki önemli rolünü ifade ettiler. Sanatçılardan bazılarının duygu ve düşüncelerini ifade ettikleri kısa konuşmalarından sonra sergiyi tanıtan kısa bir video ile sergi açılışı sona erdi.


Sergide, her sanatçıya, sanat severlerin de ziyaret edebileceği bir çevrim içi sergi alanı verilmiştir. Ziyaretçiler, yayınlanan tüm eserlerin açıklamalarını ve sanatçıların özgeçmişlerini çevrim içi sergi alanında yakından inceleyebilecekler. Sergide geleneksel sanatlardan, fotoğrafa, dijital sanattan kısa film projelerine kadar çok geniş bir yelpazesi olan bir çok farklı sanat dalından esere yer verilmiştir.
Bu sergi gibi kolektif çalışmalar sanatın herkes için erişilebilir kılınmasında ve daha geniş kitleye hitap edilmesinde ve aynı zamanda toplumsal etkileşimi ve birlikteliği ayakta tutmada önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle Yunus Emre Enstitüsü, eserlerini sunarak bu sergiye katılan Birleşik Krallık'taki Türk Toplumunun tüm üyelerine teşekkürlerini sunar. Ayrıca serginin oluşturulması sürecindeki sabırlı ve titiz çalışmaları ile 60’tan fazla sanatçının 144’ün üzerinde sanat eseri arasından seçim yapan değerli jüri üyelerine de ayırdıkları kıymetli zamanları ve katkılarından dolayı şükranlarını sunmaktadır. 


Proje koordinatörlüğünü Ayşe Gökçen Yücel’in, web tasarımını Yunus Emre Karadağ’ın, editörlüğünü Meryem Küçük, Ayşe Kaya ve Şehribanu Turan’ın, ve sekreteryasını Elif Uysal’ın üstlendiği ve toplamda 70 esere yer verilen sergide  yer alan 53 sanatçı; Abdullah Harun İlhan, Alev Alkan Tüfek, Ali Ergin, Arzu Taylan Ersöz, Ayfer Mills, Aynur Elif Boyraz, Aynur Kocaoğlu, Ayşe Kongur, Ayşe Özlem Yüksel, Ayşe Şule Yüksel, Ayşegül Coles, Beril Özeroğlu, Bilal Köse, Cansu Saraç Engin, Demet Tokbay, Dilber Duygu Temur, Dilek Evin, Eda Ermağan, Eda Özlem Sipahioğlu Diler, Ednee Caldin, Esma Uğurluoğlu, Eylül Özmen Yüksel, Funda Evsenel, Gita Serin, Hatice Gür, İpek Albayrak Townsend, Meryem Küçük, Mehmet Özmen, Meltem Bayrak, Merve Kahraman, Mesude Afzalov, Mine Bayar, Müge Koçak, Nur Akyıldız, Recep Yıldırım, Refie Nureddin Rufi, Rina Bakış, Sanem Güvercin, Şerife Orak, Serpil Çalışkan, Sevda Uykan, Sevim Çakır, Sevim Gelgeç, Sibel Pekgöz, Şöhret Başaran Howells, Soyut Özmen, Tuğçe Karapınar, Tuğçe Özgelen, Ümit Demirbağa, Vedia Asım, Zerrin Bucaklı geleneksel sanatlardan, modern sanatlara birçok dalda eserle yer aldı.
Sergi, 21 Şubat ile 21 Mart 2022 tarihleri arasında Londra Yunus Emre Enstitüsü'nün internet sitesi www.yeelondon.org.uk adresi üzerinden çevrim içi olarak ziyaret edilebilecek. 
Londra Yunus Emre Enstitüsü'nün Instagram hesabı @yeelondra'yı takip ederek ve #TCAE2022'yi takip ederek sergiden haberdar olabilirsiniz!

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.