Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin Timur Öztürk AVRUPA SPOR İsrafil Erbil İngiliz Ligi Esra Bilgiç

Bu haber kez okundu.

İngiltere Yüksek Mahkemesi Ankara Anlaşması Davasına Yeşil Işık Yaktı

Avrupa Ajansı (AVA) Londra  -  İngiltere Yüksek Mahkemesi, Ankara Anlaşması altında süresiz oturum haklarıyla ilgili Mart 2018 ve Haziran 2018 tarihlerinde yapılan kural değişikliklerine karşı açılan davanın esastan görülmesine izin verdi. 27 Kasım 2018’de gerçekleşen duruşmada, Yargıç Yin QC, yapılan değişikliklerin 16 Mart 2018’den önce Ankara Anlaşması altında geçici oturum sahibi olan Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının meşru beklentilerini ihlal ettiğini savunan başvuru temelini mesnetli ve savunulabilir bulduğundan izin vererek davanın esasının incelenmesine karar verdi.

Avukat Yaşar Doğan

Davayı yürüten Redstone Solicitors Avukatlık bürosundan Avukat Yaşar Doğan, Avrupa Gazetesi’ne şu açıklamayı yaptı:

“Hatırlanacaktır, 16 Mart 2018 tarihinde, Home Office, Ankara Anlaşması altında Süresiz Oturum hakkı (‘Indefinite Leave to Remain’) ile ilgili bir açıklamada bulunarak, açıklama tarihi itibariyle Ankara Anlaşması başvurularında Süresiz Oturum hakkının kaldırıldığını duyurmuştu. 15 Haziran 2018’de Ankara Anlaşması altında süresiz oturum başvuruları için yeniden yol açılsa da, yeni kurallar altında daha önce uygulamada olmayan birçok yeni ve ağır gereksinimler getirilmişti. Bunların arasında, İngltere’de 4 yıl yerine en az 5 yıl ikamet etme, İngilizce dil ve vatandaşlık sınavını geçme ve her aile bireyi için £2,389 gibi yüksek başvuru ücretlerinin ödenmesi yer alıyor.”

Alliance of Turkish Businesspeople

Yaşar Doğan: “Bu değişikliklerin haksız olduğuna inanan bir grup genç arkadaşımız bir araya gelerek kar amacı gütmeyen Alliance of Turkish Businesspeople isimli oluşumu kurup yapılan değişikliklere karşı hukuki mücadele verme kararı aldılar. İngiltere İçişleri Bakanlığı’na (Home Office) gönderilen ihtar mektuplarına verilen olumsuz yanıtları takiben, Alliance of Turkish Business People adına, Redstone Solicitors Avukatlık Bürosu olarak, 14 Eylül 2018’de İngiltere Yüksek Mahkemesi’nde İngiltere İçişleri Bakanlığı’na karşı idari dava açtık.”

Yüksek Mahkeme Yargıcı Justice Yip QC

Doğan: “İlk etapta evrak üzerinden yapılan incelemede müsade başvurumuz ret edildiyse de, 27 Kasım 2018 tarihinde Yüksek Mahkeme Yargıcı Justice Yip QC, evrak üzerinden verilen kararı geri çevirip, müvekkillerimizin meşru beklentilerinin ihlal edildiğini savunan başvuru temelimizi mesnetli ve tartışılabilir bulduğundan davamızın esastan görülmesine müsade kararı verdi. Şimdi davamızın esasının incelenip karara bağlanacağı duruşma için gün tayin edilmesini bekleyeceğiz.”

“Dava sahibi olan Türk Vatandaşı girişimcilerin haklılığına ve uğradıkları haksızlığın giderilmesi gerektiğine gönülden inanıyoruz, ve bu davada hak yerini bulsun diye tüm enerjimizle çalışmaya devam edeceğiz. Haklılığımızı ikinci duruşmada da ispat edip olumlu bir netice almayı tmenni ediyor ve amaçlıyoruz. Hak ve adalete inanan herkesin de bu davayı desteklemesi gerektiğini düşünüyoruz.”

“Özellikle, bu davada gönüllü olarak faaliyet gösteren Alliance of Turkish Businesspeople director’lerinin gösterdikleri özverinin, yürüttükleri kampanyada edindikleri başarılarının ve davanın ilerleyişinde verdikleri dikkatli ve yerinde kararların takdire şayan olduğunu belirtmek isteriz. Bu pırıl pırıl gençlere aynı takdirin ve desteğin tüm toplum tarafından gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Avukat Yaşar Doğan’a ulaşmak isteyenler tel numarası 0203 940 5959 www.redstonesolicitors.co.uk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.