Öne Çıkanlar cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri ingiltere türkiye İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax London Clinic

Bu haber kez okundu.

Kraliçe 2. Elizabeth sonrası bugün ve yarın hangi törenlerin gerçekleşmesi bekleniyor?

İngiltere'de gün doğarken, Kraliçe 2. Elizabeth’e saygı ve sevgilerini sunmak isteyenler Kraliçe’nin konutlarının önünde toplandı.Halk, Buckingham Sarayı ve Windsor Kalesi de dahil olmak üzere Kraliçe'nin konutlarının dışına çiçek ve notlar bırakmaya devam ediyor.Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümüne ilişkin İngiltere’den ve dünya çapından taziyeler gelmeye devam ediyor. Diğer yandansa önümüzdeki birkaç gün için bazı törenler ve etkinlikler planlanmış durumda. Tüm ayrıntılar henüz belli değil ancak şimdilik bildiklerimiz bunlar:

Cuma

Sözcüsü, Kral 3. Charles’ın Kral olarak ilk konuşmasını gerçekleştireceğini açıkladı. Konuşmasının ne zaman gerçekleşeceği henüz bildirilmedi.Öğle saatlerinde Westminster Abbey, St Paul Katedrali ve Windsor Kalesi’nde Kraliçe'nin anısına çanlar çalacak.Hyde Park'ta ve İngiltere'nin başka yerlerinde yerel saatle 13.00'te hayatının her yılı için 96 top atışı gerçekleşecek.Akşam St Paul Katedrali'nde bir anma töreni düzenlenecek.

Cumartesi

Charles'ın resmen Kral ilan edilmesi bekleniyor (teknik olarak Kraliçe öldüğü anda Kral olmasına rağmen). Tören, Katılım Konseyi olarak bilinen bir törensel organın önünde Londra'daki St James Sarayı'nda gerçekleşecek.Toplantıda Kraliçe Elizabeth'in ölümü duyurulacak ve geleneksel bir beyanname yüksek sesle okunacak.Kral Charles daha sonra Katılım Konseyi’nin ikinci toplantısına katılacak ve burada ilk beyanını yapacak.Trompetçilerin seremonisi sonrası Charles’ın Kral olduğu halka ilan edilecek. Bu anons St James's Sarayı’ndaki balkondan, bu iş için görevli kişi tarafından yapılacak.Bu arada Kraliçe Elizabeth’in naaşı, yaklaşık 10 gün içinde gerçekleşmesi beklenen cenazesi için hazırlıklar yapılırken, halkın saygılarını sunması için Edinburgh'daki St Giles Katedrali'nde bekletilecek. Cenaze daha sonra parlamentodaki Westminster Hall’a taşınacak ve burada dört günlük bir süre boyunca halkın saygılarını sunmasına izin verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.