Öne Çıkanlar londra Getir ABD Getir Avrupa Girişimcilik Özlem Türeci londra cocuk Edinburgh Napier University Cardiff University Brunel University London Anglia Ruskin University

Bu haber kez okundu.

Londra Çağdaş Solistlerinden Palmiye Pazarı Konseri ve Anadolu'dan Mistik Sesler

Ramazan ayının maneviyatına uygun "Anadolu'dan Mistik Sesler: Ramazan Özel Konseri 25 Mart 2024 Pazartesi akşamı yüzyıllardır Anadolu’da icra edilen duygu yüklü melodileri ile dinleyicilerine unutulmayacak bir deneyim vaat ediyor. Enstitü Mart ayında ayrıca klasik ve çağdaş eserlerin ustalıkla harmanlanacağı "Palmiye Pazarı Konseri "ne de ev sahipliği yapacak.

Anadolu'dan Mistik Sesler: Ramazan Özel Konseri: Enstitü 25 Mart 2024 Pazartesi akşamı saat 20:00'de,  Türkiye'nin geleneksel ve tasavvufi müziğini bir araya getiren samimi bir konser için Mary's Islington Kilisesi’nin kapılarını bir kez daha müzik severler için aralayacak 'Anadolu'dan Mistik Sesler', Ramazan ayının maneviyatını hissetmek arzusunda olan herkese sıcak bir kucaklama niteliğinde olacak. Bu özel konserde sadece icracı değil, aynı zamanda Anadolu'nun ruhani müzik geleneklerinin emanetçisi olan dört müzisyen yer alacak. Dinleyicileri, yüzyıllardır Türkiye'nin kültürel dokusunun bir parçası olan tınılarla dolu bir akşam bekliyor. Geceye, enstrümanlarıyla kendilerine has icralarıyla Anadolu'nun müzik mirasına kendi dokunuşlarını getiren Baha Yetkin, Serdar Yılmaz, Umut Ekiz ve Muammer Sağlam katılacak. Dinleyiciler, yüzyıllardır Türkiye'nin kültürel dokusunun bir parçası olan müzikle dolacak bu akşamda Ramazan ayının maneviyatını da hissedebilecekler. 


Konserde aralarında Hz Muhammed için bir dua niteliğinde olan Salat-ı Ümmiye, manevi aşk ve özlem üzerine tasavvufi bir beste olan Ben Yürürüm Yane Yane, dünyadan kopuş üzerine bir tasavvuf ilahisi olan Biz Dünyadan Gider Olduk gibi bestelerin de bulunduğu Anadolu müziğinin mistik ve geleneksel yönlerini sergileyen bir seçki sunulacak. Ayrıca bu parçaların yanında dinleyicilerin de eşlik edebileceği geleneksel Türk Tasavvuf müziğinden bir çok başka eser de icra edilecek. 


Londra Çağdaş Solistlerinden Palmiye Pazarı Konseri:  


Yunus Emre Enstitüsü Londra, Music at Hill Society ve Londra Çağdaş Solistleri işbirliğiyle 24 Mart 2024 Pazar günü saat 19:30'da klasik geleneğin yanı sıra çağdaş müziğin yenilikçi ruhunu sergileyen bir konser sunacak. Londra Çağdaş Solistleri'nin kurucusu ve şefi Emre Şener, klasik müzik dünyasına yeni bir ses getiren Klarnet Konçertosu ile seş olarak sahne alacağı bu konserde, Şener'in modern kompozisyonuna ünlü bir müzikolog ve konser piyanisti olan Mine Doğantan-Dack Mozart'ın 11 No'lu Piyano Konçertosu'nun etkileyici bir yorumu ile eşlik edecek. Bu etkinlik, çağlar boyu müziğin dinamik bir etkileşimini vaat ederek dinleyicileri zaman ve ses arasında keşifsel bir yolculuğa davet ediyor.
Türkiye’de bir ramazan akşamı havasında 'Anadolu'dan Mistik Sesler' konseri ve gelenekseli modernle birleştiren Palmiye Pazarı Konseri ile Londra Yunus Emre Enstitüsü birbirinden farklı müzik deneyimlerini bir kez daha dinleyiciye sunuyor. 


İlgilileri için birbirinden zengin iki müzik geleneğinin zengin notalarının icra edileceği konserlerin biletleri satışta ve hızla tükenmekte!



Anadolu'dan Mistik Sesler Tarih: 25 Mart 2024 Konser başlangıcı: 20.00 Mekan: St Mary's Church, London, N1 2TX  

Biletler: https://MysticSoundsfromAnatolia.eventbrite.co.uk


Palmiye Pazarı Konseri Tarih: 24 Mart 2024 Konser Başlangıcı: 19.30 Mekan: Holborn Viaduct London EC1A 2DQ

Biletler: https://www.eventbrite.co.uk/e/london-contemporary-soloists-music-at-hill-tickets-842825733457

Baha Yetkin, Türk ud sanatçısı ve bestekar, dünya çapında tanınan bir isimdir. İstanbul ve Orta Doğu müziğini kendi özgün tarzıyla yorumlaması, Mustafa Keser ve Petros Klampanis gibi ünlü sanatçılarla işbirliklerine imkan tanımıştır. İspanya'da flamenko çalmak ve Royal Albert Hall'de solo bir resital vermek için ilk kez davet edilen Yetkin'in müzikal serüveni, dünya genelindeki prestijli mekanlarda, çeşitli festivallerdeki performanslarında, albüm ve kitap projeleriyle sürmektedir. 


Dr. Serdar Yılmaz, fizikçi ve virtüöz kanun sanatçısıdır. Hem vokal hem de enstrümantal alanda sağlam bir müzik eğitimi almış olan Dr. Yılmaz, Mersin Üniversitesi'nde doçent olarak görev yapmaktadır. Kanun'un karmaşıklıkları üzerine yaptığı çalışmalar ve Müzik Fiziği'ne olan ilgisi, Osmanlı ve çağdaş Türk müziğini bir araya getirmesini sağlamaktadır. Dr. Yılmaz, sanatçılarla yaptığı işbirlikleri, çeşitli performansları ve geleneksel Türk müziğine katkıları ile geniş bir izleyici kitlesine seslenmektedir. 


Umut Ekiz, "Kabak Kemane" ustası ve kendini Türk Halk Müziği'ne adamış bir eğitimcidir. Londra'ya taşındığı 2010 yılından bu yana müzik camiasının aktif bir figürü olarak konserler vermekte ve çeşitli müzik projelerine katkıda bulunmaktadır. Anadolu halk müziğine olan tutkusu, şehrin kültürel dokusunu zenginleştirmeye devam etmektedir. 

Muammer Sağlam, Trabzon'da doğup ve erken yaşta Londra'ya taşınmış ünlü bir Türk perküsyoncusudur. O zamandan beri Birleşik Krallık genelinde birçok müzisyenle sahne almış ve hem BBC hem de ITV ile kültürel belgesellerde yer almıştır. Cajón, çalgılar ve ziller gibi dünya perküsyonlarını, darbuka, çerçeve davul ve req gibi Orta Doğu perküsyonlarıyla birlikte çalmaktadır.


Mine Doğantan-Dack, Müzikolog ve konser piyanistidir. Performansları ve Müzik Performansı Çalışmaları alanındaki akademik çalışmalarıyla tanınan sanatçı Juilliard ve Columbia Üniversitesi'nde eğitim almıştır. Uluslararası performanslar sergilemiş, yayınları ve prestijli kurumlardaki eğitmenlik görevleriyle bu alana önemli katkılarda bulunmuştur. Halen Cambridge Üniversitesi'nde ders vermekte ve Ensemble Vita Nova'yı yönetmektedir. 

Emre Şener, 2001 doğumlu, ödüllü besteleriyle tanınan bir Türk besteci ve orkestra şefidir. Londra Çağdaş Solistleri'ni yönetmekte ve çeşitli uluslararası müzik festivalleri ve akademilerle işbirliği yapmaktadır. Kraliyet Müzik Akademisi mezunu olan Şener'in son çalışmaları arasında JACK dörtlüsü için besteleri ve film müzikleri yer alıyor. Yunus Emre Enstitüsü; Türkiye’yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak; bununla ilgili bilgi ve belgeleri dünyanın istifadesine sunmak; Türk dili, kültürü ve sanatı alanlarında eğitim almak isteyenlere yurt dışında hizmet vermek; Türkiye’nin diğer ülkeler ile kültürel alışverişini arttırıp dostluğunu geliştirmek amacıyla kurulmuştur. 2009 yılında faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsünün 64 ülkede 85 kültür merkezi bulunmakta olup 2010 yılında da Londra’daki merkezini açmıştır.   
  
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.