Öne Çıkanlar ingiltere kktc İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Penny Mordaunt Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu Engin Sertoğlu

Bu haber kez okundu.

Londra'da Sokak Kapatmalarına birçok insanın yaşamını olumsuz yönde etkiliyor, eylemlere katılım çağrısı

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA- Day-Mer Hackney Semt Grubu sokak kapatmalarına karşı bir açıkalma gönderdi. Day-Mer Hackney Semt Grubu'nun gönderdiği açıklama şöyle: "BASINA ve KAMUOYUNA Sokak Kapatmalarına Karşı Eylemlere Katılalım!Londra’nın birçok belediyesinde sözde hava kirliliğini azaltmak için uygulamaya konulan Low Traffic Neighbourhoods (Az Trafikli Mahalleler) birçok insanın yaşamını olumsuz yönde etkiliyor.  Salgın sürecinde uygulamaya konulan LTN bölgede yaşayanların tepkisini çekiyor. Çünkü uygulama anti demokratik, mantıksız ve hava kirliliğini arttırmış durumda." 

Day-Mer Hackney Semt Grubu:  "LTN uygulamasının amaçlarından biri ana caddelerdeki trafikten kaçmak için ara yolların kullanılmasını engellemek, bisiklet, yürüme ve toplu taşıma araçlarının kullanmasını teşvik etmek ve hava kirliliğini sözde azaltmak. Ancak bölgelerde yaşayanlar bu uygulamaya tepkili ve karşı. İnsanların karşı olmalarının nedenlerinden biri belediyelerin Kovid 19 koşullarından dolayı oluşan kuralları kullanarak bölgede yaşayanlara danışmadan ve görüş almadan LTN’i uygulamaya başlaması. Yani uygulamanın anti demokratik olması. Bir diğer neden ara yolların bir çoğunun kapanması sonucu bir çok aracın merkezi sokak ve ana caddeleri kullanmak zorunda kalmaları.  Dolayısıyla trafik sıkışıklığına ve trafiğin artmasına neden olması. Trafik sıkışıklığı sonucu hava kirliliği daha da arttı.  Ambulans ve itfaiye gibi acil servisler ise ya trafik sıkışıklığından ya da kapanan sokaklardan geçemediklerinden işlerini zamanında yapamıyor. Kısacası sözde hava kirliliğini azaltmaya yönelik bu uygulama tersi sonuçlar doğurdu"


Day-Mer Hackney Semt Grubu: "Ağustos ve Eylül aylarında çeşitli yürüyüş ve gösterilerle LTN uygulamasını protesto eden bölge sakinleri, aynı zamanda imza kampanyaları düzenledi ve belediye encümen üyeleri ve bölge milletvekillerine yönelik mektuplarla taleplerini ve neden karşı olduklarını bildirdiler. Ancak henüz olumlu bir yanıt alınamadı.Bölgede yaşayan mahalle sakinlerinden, küçük iş yeri sahiplerine, sağlıkçılardan delivery yapanlara, bisiklet süreninden toplu taşıma araçlarını kullananlara kadar birçok kesim, anti demokratik olan ve özellikle salgın sürecinde hayatı iyice çekilmez hale getiren, hava kirliliğini arttıran bu uygulamaya karşı. Karşı olanlar bölgelerde eylemler düzenlemeye devam ediyor."


Hackney’de ve Islington’da Eylemler


"Bölgelerde sokak kapatmalarına karşı kurulan gruplardan biri Hackney’deki Horrendous Hackney Road Closures (HHRC) grubu. HHRC  12 Aralık Cumartesi günü araba konvoyu ile bir eylem yapıyor. 12.30’da Leyton Mills’deki Asda Car Park’da buluşacak olan grup, Hackney’in çeşitli sokaklarını dolaşarak uygulamanın sonuçlarını yol boyu anlatacak, taleplerini duyuracak. Araba konvoyu saat 3’de Hackney Town Hall önüne ulaşacak ve burada yapılacak olan gösteriyle eylem son bulacak.
Islington bölgesindeki gösteride aynı gün.  Islington bölgesinde sokak kapatmalarına karşı kurulan Ludicrous Road Closures grubu 12 Aralık Cumartesi günü, saat 1-3 arası Islington Town Hall önünde bir protesto gerçekleştirecek."


Eylemlere Katılalım!


Day-Mer Hackney Semt Grubu: "Türk-Kürt kökenli göçmen emekçiler olarak sokak kapatma uygulamasından bizlerde olumsuz etkileniyoruz. Day-Mer olarak toplumumuzu bölgelerde Sokak Kapatmalarına karşı oluşan gruplarda yer almaya ve 12 Aralık Cumartesi günü yapılacak protesto gösterilerine katılmaya çağırıyoruz. Bölgede yaşayanların düşünce ve görüşlerinin alınması ve öyle karar verilmesi için, hava kirliliğini arttıran mantıksız sokak kapatmalarının durdurulması talepleriyle eylemlerde buluşalım." 


Day-Mer Hackney Semt Grubu

Day-Mer Hackney Semt Grubu: "Bu çalışmalara katılmak isteyen arkadaşlar 020 72758440 ya da [email protected] email adresiyle bize ulaşabilir.LTN uygulaması ve oluşan kampanya grupları ile daha fazla bilgiyi Horrendous Hackney Road Closures ve Ludicrous Road Closures Facebook gruplarından veya http://freeourstreets.uk/ web sitesinden edinebilirsiniz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.