Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Vladimir Putin acun ılıcalı

Bu haber kez okundu.

Londra’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu

Avrupa Ajansı (AVA) - İngiltere’nin başkenti Londra’da faaliyet gösteren İngiltere Atatürkçü  Düşünce Derneği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni düzenledi. 
Canlı çevrimiçi yapılan kutlamada konferans ve konser vardı. T.C.Gedik Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi Md. Doç.Dr. Orhan Çekiç, İADD Onur Kurulu üyesi,E.Amiral, araştırmacı yazar Türker Ertürk, Araştırmacı yazar İlknur Gültürkün Kalıpçı ve Atatürk’ün son 12 yıl kütüphanecisi olan Nuri Ulusu’un oğlu Mustafa Kemal Ulusu, kutlamanın onur konuklarıydı. 


İngiltere Atatürkçü  Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Jale Özer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için yapılan geniş katılımlı kutlama ile açıklama yaptı.

T.C.Gedik Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi Md. Doç.Dr. Orhan Çekiç

Özer şunları söyledi: 

“Değerli konuşmacılarımızın her  biri anlatımıyla 19 Mayıs’ın bilinmeyen yönlerine  belgelerle ışık tuttuğu, 19 Mayıs’a giden mücadeleci yol ve buradan çıkarılacak dersler ve bugün  sorgulanarak ülkemizin içinde bulunduğu durumu çok değerli analizlerle açıkladılar.. Ve bugün yine Türkiye’nin tek kurtuluş yolunun  Atatürk’ün  akıl ve bilim ışığındaki yol haritası olduğunun altını  bir kez daha çizerek , bilgi dolu bir akşamı ve 19 Mayıs ruhunu bizlere tekrar yaşattıkları için tüm değerli konuşmacılarımıza, hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varlar.” 


Gülsin Onay resitali ile dinleyecileri büyüledi.

 
İADD Başkanı Jale Özer: “Bu geceki Onur konuğu sanatçı ve müzisyenlerimiz, uluslararası piyanist, sanat elçimiz, devlet sanatçısı, onurumuz, gururumuz  Gülsin Onay resitali ile dinleyecileri bir kez daha  büyüledi. Müzisyen , belgesel yapımcısı, fotoğraf sanatçısı Özgür Kıyat bağlaması eşliğinde söylediği 2 eserle bizleri o günlere götürüp hepimize duygulu anlar yaşattı. Gençlerimiz Ezo Dem Sarıcı kemanıyla ,  Ali İnsan keman  ve şarkılarıyla gelecek nesillerin nasıl umut verdiğini gösterdi.İkisinin de yolları  açık olsun.Onlarla gurur duyduk.Her zaman onların yanındayız."

 
İADD Başkanı Jale Özer: "En son dinlediğimiz Başkanları Dilek Altunkaş ve şefleri Dilde Adalı yönetimindeki Hoş Seda Klasik  Türk Müziği Korosu’da 2 güzel şarkıyla   gecemize anlam ve  renk kattılar.Tüm sanatçı ve müzisyenlerimize ayrı ayrı teşekkür ederiz” 

“Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa, tam bir hayata sahip olamaz. Bir milletin sanat yeteneği güzel sanatlara verdiği değerle ölçülür “ diyen M.Kemal Atatürk’ün izinde gidenler olarak konuşmacılarımızla  sanatçılarımızı bir  araya getirerek 19 Mayıs’ın önemini hem idrak  ederek hem de büyük bir çoşkuyla kutlamak istedik.

Atatürk’ün son 12 yıl kütüphanecisi olan Nuri Ulusu’un oğlu Mustafa Kemal Ulusu

Dr.Ali Tekin ATALAR


İADD Başkanı Jale Özer: “Ayrıca bu geceki konferans ve kutlamamıza  katılarak  bizlere güç veren yazar Hanri Benazus’a, ADDP Bşk.Mevlit Deniz’e ,yazar Metin Erdoğan’a , ATAA Bşk.Mazlum Koşma’ya, Tiyatrocu Hüseyin Köroğlu’na, Bilim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Belma Ötüş Baskett’a , Ata Bşk.Polat Öser’e, Prof. Dr. Arzu Kıhtır’a ve Uluslarası Lions Çevre Yönetim Çevresi Federasyonu eski yöneticilerinden Meral Silahtaroğlu’na ve  isimlerini sayamadığımız çok sayıda  Amerika, Almanya , isveç, Norveç, Avusturya,Bulgaristan, Türkiye ve Londra’dan katılan çok değerli demokratik kitle örgütü başkanlarına, yöneticilerine ve üyelerine , Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı tüm değerli arkadaş ve dostlarımıza da gönülden teşekkür ediyor ,sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz.  İngiltere Atatürkçü  Düşünce Derneği’nin ülkemizin tarihine ve güncel sorunlarına ışık tutacağı programları devam edecektir. Lütfen bizi takip edin. İngiltere ADD Başkanı Jale Özer” 

İngiltere’nin başkenti Londra’da faaliyet gösteren İngiltere Atatürkçü  Düşünce Derneği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni düzenledi. 

Ezo Sarıcı

 İngiltere Atatürkçü  Düşünce Derneği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni düzenledi. 

 Londra’da  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni  

Türker Ertürk'ün yazıları için TIKLAYINIZ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.