Öne Çıkanlar londra Cumhuriyet Bayramı balosu avrupa Virgin Sport SunExpress Avrupa Ece Dağıstan A. Dilek Aydın KKTC Bulaşıcı redstone Kahramanmaraş UK londra

Bu haber kez okundu.

Londra’da Ramazan Bayramı Coşkusu

Avrupa Ajansı (AVA) Londra-Bayramlaşma heyacanı tüm İngiltere’de Türk ve islam toplumlarını sardı, sarmaladı. Londra’daki camilerimizi dolduran Türkler bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Süleymaniye Camisi , Aziziye Camisi, Diyanet Vakfı Camisi ve diğer cami ve mescitler olmak üzere tüm Türk camileri doldu, taştı. Birleşik Krallık ülkelerinden İngiltere'nin başkenti Londra'da bayramlaşma yapıldı. Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın, Büyükelçilik Müsteşarı Güçlü Cem Işık ve Din Hizmetleri Müşaviri Mahmut Özdemir, Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, Diyanet vakfından Necmi Akçay, camiye gelen Türk halkıyla bayramlaştı.

Büyükelçi Ümit Yalçın

Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın, Doğu Londra’da Türk Toplumunun yoğun yaşadığı Dalston’da Aziziye Camisinde bayram namazı kıldı. 4 Haziran 2019 Salı sabahı kılınan bayram namazından sonra konuşan büyükelçi Yalçın şunları söyledi: “Birleşik Krallık’ta yaşayan vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını en içten dileklerimizle kutluyor, sevgi, hoşgörü ve paylaşım anlayışını pekiştiren mübarek Ramazan ayının ve Ramazan Bayramının dünyamıza barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyoruz.”

Bayram Kahvaltısı

Aziziye Camisi'ndeki bayram namazı ve bayramlaşma sonrası İngiltere Kahramanmaraşlılar Derneği'ndeki bayram kahvaltısı yapıldı. Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, İşadamı Osman Cınık ve Nuri Bulgurcu, Ak Parti Londra’daki temsilcisi Abdurrahim Boynukalın, İngiltere Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Ali Kılınç, MÜSİAD İngiltere Başkanı Mustafa Demir, Müsiad İngiltere Başkan Vekili Halil Erdoğan, Müsiad Genel Sekreteri Ali Demirci, Avrupa Gazetesi sahibi Vatan Öz, UID Londra temsilcisi Erdal Yetimova ile Kahramanmaraşlılar Derneği üyeleri kahvatıda sohbet ettiler.

İşadamı Nuri Bulgurcu, Ak Parti Londra’daki temsilcisi Abdurrahim Boynukalın, İngiltere Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Ali Kılınç ve İşadamı Osman Cınık 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.