Öne Çıkanlar Gima Bodrum İngiltere parlamentosunda Zaza Avukat Mehtap Biçer Dönmez Islington Emirates Stadyumu ingiltere Türk Kadınları Türk Kadınları Londra Fenerbahçeliler Derneği Hokkabaz Dünyanın En Genç

Bu haber kez okundu.

Londra’dan giden ve KKTC'de öldürülen Hüseyin Mavideniz dayısından adalet çağrısı

KKTC’de öldürülen iki çocuk babası gencin dayısı, ‘hukukun üstünlüğü galip gelsin’ dedi.Londra’dan babasının tedavisi için KKTC’ye giden Hüseyin Mavideniz’in İskele ilçesinde bir eğlence mekânının güvenlik görevlileri tarafından başından aldığı darbelerle öldürülmesinin ardından, Mavideniz’in dayısı İrfan Davulcular adalet çağrısı yaptı 
13 yaşından bu yana Londra’da yaşayan 29 yaşındaki Mavideniz biri 6 yaşında, diğeri 2 haftalık iki erkek çocuğu babasıydı.İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Başkanı (TTFF) İrfan Davulcular, yaptığı açıklamada, “Devlet büyüklerimizden tek istediğim bir çekirdek ailenin hayatını söndüren 2 tane el kadar bebekleri babasız bırakan insan dışı sergiledikleri ölüm fermanını uygulayan bu canilerin güneṣ yüzü görmemeleridir” dedi. Mavideniz’in KKTC’ye gitmeden önce çocuklarıyla çektirdiği son fotoğraftan bahseden Davulcular, iki haftalıkken babasız kalan Karan’ın babasını tanımayacağını, 6 yaşındaki Levent’in ise hala babasının Kıbrıs’tan dönmesini beklediğini vurguladı. 

MERKEZ CEZAEVİ’NDELER
Davulcular “Dehşet saçan ölüm sahnesi internet üzerinde sayfa sayfa dönüyor. Sizce ne kadar bunu evlatlarından saklayabileceğiz veya bir anne her gece 6 yaşındaki evladına babasının niye gelmediğini anlatmak için ne yalanlar uydurması gerekir? Ateş düştüğü yeri yakıyor” dedi. 
Davulcular zanlılar için de “Hepsi ülkemin adaletinde yargılansın. Hukukun üstünlüğü galip gelsin. ‘İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu’ baṣkanı olarak devletimizden büyüklerimizden tüm gençlerimizin geleceği için adaleti istiyorum” diye konuştu. 
Breeze Club isimli eğlence mekanında çıkan kavgada Hüseyin Mavideniz’in ölümüne sebep olan Mehmet Yazıcı ve Doğu Ömer Alçıner’in tutukluluğu uzatılmış, aynı kavgada Hüda Yalınayak’ın burnunu kıran Hasan Yazıcı ile Cüneyt Gökkaya teminatla cezaevine gönderilmişti. Bilindiği gibi katil zanlıları Yazıcı ile Alçıner, yaklaşık 3 hafta önce 3 ayı geçmemek kaydıyla yargılanıncaya kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmişti.

Hüseyin Mavideniz (29)  

 Bu fotoğraf anılarda kaldı. Hüseyin Mavideniz, çocukları Levent (6) ve 2 haftalık Karan. 

Merhumun dayısı İrfan Davulcular, “İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu baṣkanı olarak devletimizden büyüklerimizden tüm gençlerimizin geleceği için adaleti istiyorum” diye konuştu.

Katil zanlıları Mehmet Yazıcı ve Doğu Ömer Alçıner, yaklaşık 3 hafta önce 3 ayı geçmemek kaydıyla yargılanıncaya kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.