Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

Muharrem orucu tutanlar köy, yöre dernekleri İngiltere AKM Cemevi’nde buluşuyor

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-10 Ağustos Salı günü başlayan ve 12 gün boyunca sürecek matem oruçları, 22 Ağustos’da aşure çorbası yapılıp dağıtılması ile sona erecek. Bu bağlamda Muharrem orucu tutanlar köy veya yöre dernekleri nezdinde İAKM- Cemevi’nde buluşuyor. Oruçların hergün bir yöre derneğinin lokmalarının paylaşılmasıyla açıldığı buluşmada birlik ve beraberliğin önemi ifade ediliyor. Açılan oruç ardından Muharrem Matem ayı ile ilgili bilgiler verilip dede ve zakir ile beraber sohbetler ediliyor.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi tarafından Avrupa Gazetesine ve Avrupa Ajansı'na yapılan açıklama şöyle: 

"Muharrem orucundan önce 3. günlük Masumu Pak orucu tutulur. 1 gün Fatma Ana Orucu, 12 günlük muharrem orucu olmak üzere toplam 16 gün oruç tutulur. 16 günden sonra oluşan matemin sonlandırılması için aşure yapılır ve dağıtılır. Burada özellikle bu matem gününde Hz. Hüseyin’in ve onunla birlikte Kerbela’da ve tarih boyunca ser verip sır vermeyen, haksızlığa karşı direnen ve bu uğurda katledilenler anılır. "

İngiltere geneli oruçlar hergün saat 20.00 de

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemev: Bu sene İngiltere geneli oruçlar hergün saat 20.00 den itibaren açılacaktır. Bütün canlarımızın yâs-ı matemlerinin Hz. Hüseyin nezninde kabul olmasını diliyoruz. Orucun günü geçtikten sonra aşure ile matem sonlandırılır. Bereketin simgesi olarak halkla paylaşılır. Oruç tutan veya tutmayan bütün canlarımızı İakm ve Cemevi çatısı altında lokmalarımızı ve muhabbetlerimizi paylaşmaya davet eder, saygılar sunarız” 

İngiltere Alevi Kültür Merkezi-Cemevi’nin her yıl düzenlediği ve binlerce kişinin katıldığı Aşure günü etkinliği ise 22 Ağustos’da gerçekleştirilecek.


İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi
Aşure etkinliği
22 Ağustos 2021 Pazar Günü 
Saat 13:00

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.