Öne Çıkanlar londra avrupa SunExpress Avrupa Cumhuriyet Bayramı balosu Virgin Sport ingiltere Ece Dağıstan A. Dilek Aydın İngiltere Ruanda Canan Aktaş

Bu haber kez okundu.

Nesil Çalışkan Enfield seçimlerinde güçlenerek çıktı 

Avrupa Ajansı (AVA) Londra -  Birleşik Krallığı oluşturan ülkelerin başında gelen İngiltere'nin başkenti Londra'nın kuzeyinde bir gencimiz yerel yönetimde söz sahibi olarak çalışmalarına ikinci yılında daha devam ediyor. İlçede birinci yılını dolduran Nesil Çalışkan, Enfield Belediyesi yerel seçimlerinden güçlenerek çıktı. Kabinesini yenileyen Çalışkan, hızlı ve etkin çalışmak için genç Türk meclis üyeleriyle kabinesini güçlendirdi. Türklerin yoğun olarak yaşadığı Enfield'da belediye meclis başkanı İşçi Partili ( Labour) 30 yaşındaki Nesil Çalışkan emin adımlarla halk için ilerliyor. 

Enfield Belediyesi’nde yeni dönem

Kıbrıs Türk kökenli Nesil Çalışkan bu göreve atanan ilk kadın ve farklı bir etnik kökenden gelen başkan olmanın yanında, Londra'daki 32 yerel bölge içindeki "en genç başkan" olma sıfatını elinde tutuyor. Enfield Belediyesi’nde görev belirlendi ve yeni dönem basladı. 
Azınlık için değil çoğunluk için (For the Many, not the few) sloganıyla başarıyı kutlayan kabine üyeleri Enfield Belediye Başkan yardımcısı seçilen Sabri Özaydın’ı tebrik ettiler 

Enfield Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Özaydın

Toplumumuzun yakından tanıdığı bir diğer başarılı politikacı Sabri Özaydın, Enfield Belediye Başkan Yardımcısı seçildi. Yıllardır yerel siyasetin içinde bulunan Aydın’ın seneye başkan seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Sabri Özaydın, Enfield Belediye başkanı seçilen Mayor Kate Anolue’unun yardımcılığını yapacak. Enfield Belediye başkanı seçilen Mayor Kate Anolue, ofisinde hoşgeldin partisi düzenlendi. Mayor Kate Anolue, Deputy  Mayor Sabri Özaydın, Enfield Belediye Lideri Nesil Calışkan, Cllr. Ahmet Karahasan, Cllr. Mahmut Aksanoglu, Cllr. Mustafa Cetinkaya ve kabine ve Belediye Meclis üyeleri partiye katıldılar.  Cllr. Mustafa Cetinkaya Güney Enfield (Edmonton)sorumlu kabine üyesi seçildi. Öykener ve Brett kabine dışı kaldı. 

Çalışkan, Avrupa Gazetesine özel değerlendirdi

Enfield’in kabine lideri, geçen 1 yıllık hizmet süresi içinde yerel yönetim bütçelerinin Muhafazakar Parti tarafından kesilmeye devam edildiği bir ortamda ilçe için zor kararlar vermesine Labour Party değerlerinin yardımcı olduğunu söyledi. Çalışkan,  başlar başlamaz bu dönemde de aynı çalışma azmiyle hizmet vereceğini yineledi.  Çalışkan, "Enfield Belediyesi'nin ilk kadın kabine lideri olmanın ne kadar özel olduğunun farkındayım. Hayatım boyunca yaşadığım yerin temsilcisi konumuna ulaşmak mutluluk verici" diye konuştu.

Türkçe İngilizce'den sonra en çok konuşulan dil

Enfiled Belediyesi sınırlarında içinde Türk Toplumu yoğun olarak yaşadığı için Enfield, İngilizler arasında Türkiye’nin başkenti “Ankara” olarak tanımlanıyor. Enfield'da her beş kişiden birinin Türk olduğu tahmin ediliyor. Türkçe bu bölgede İngilizce'den sonra en çok konuşulan dil konumunda.

Başkan Yardımcısı cllr Sabri Özaydın

İşte Enfield Belediye’sinin Belediye Başkanı ve kabinesi 

Yeni Enfield Belediye Başkanı resmen yemin etti ve ilçenin yeni kabinesi onaylandı. Cllr Nesil Çalışkan, Kabine Lideri olarak devam edecek ve Cllr Ian Barnes da kabine başkan vekili olarak görev yapacak.Cllr Kate Anolue, ikinci kez Enfield Belediye Başkanı rolünü üstlenecek. Başkan Vekili olarak Cllr Sabri Özaydın seçildi.

Cllr Çalışkan:  “Yeni kabine üyelerimiz, Enfield halkına hizmet etmek ve kamuya açık kamu hizmetleri sunmak için önemli roller üstlenecek. “Sakinlerimiz için daha uygun fiyatlı konut sağlama, suç ve düzensizlikle mücadele etme ve okullarımızda standartların artırılması için çabalarımıza odaklanmaya devam edeceğiz, böylece ilçemizdeki her çocuk tam potansiyeline ulaşabilir. Tüm kabine üyelerini tebrik ediyorum ve yeni, çeşitli ve hevesli kabine meslektaşlarımızla çalışmayı dört gözle bekliyorum. ”

Kabinenin geri kalanı ; 
Cllr Alev Cazimoglu - Sağlık ve Sosyal Bakım
Cllr Mary Maguire - Finans ve Tedarik
Cllr Mahtab Uddin - Halk Sağlığı
Cllr Nneka Keazor - Toplum Güvenliği ve Uyum
Cllr Güney Doğan - Çevre ve Sürdürülebilirlik
Cllr Gina Needs - Sosyal Konut
Cllr Rick Jewell - Çocuk Servisleri
Cllr George Savva - Lisanslama ve Düzenleyici Hizmetler

Cllr Claire Stewart - Enfield West, Cllr Ahmet Hasan - Enfield North ve Cllr Mustafa Çetinkaya - Enfield South, ilçenin ortak kabine üyeleri olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.