Öne Çıkanlar acun ılıcalı avrupa Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta Deniz C Erkan Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center

Bu haber kez okundu.

Paparazzi adlı, Kayserili Salman Barlı’ya ait restoran İngiltere'de gündem oldu

MİHRİŞAH SAFA-İngiltere’nin Maldon bölgesinde geçen hafta açılan “ Paparazzi” adlı , Salman Barlı’ya ait restoran tarihi mekanı, yemeklerinin lezzeti ve eğlencesi ile şimdiden bölgenin en gözde yerlerinden biri oldu. 43 yaşındaki iş adamı bulaşıkçı olarak başladığı mesleğinde lüks iki restoranı ile binlerce kişiye hizmet veriyor.Kayseri’den Essex’e uzanan başarı öyküsü.Kayseri’den 25 yıl önce İngiltere’ye gelen ve bulaşıkçılıktan başlayarak restoran sektöründe ilerleyen 43 yaşındaki iş insanı, önce Şark ismiyle ilk işyerini açtı. Geçtiğimiz yıl kebab ödüllerinde “ en iyi restoran” ödülünü kazanan Salman Barlı, geçen hafta da Maldon’da “ Paparazzi” adıyla ikinci iş yerini hizmete soktu.
 Ortaçağ’dan kalan tarihi mekanın  antik dokusuna zarar vermemek için 1,5 milyon sterlin harcayarak güncelleştiren Barlı, bir hafta süren şölen ile işyerini açtı.

Açılışı, geçen aylarda vefat eden Maldon Belediye başkanı David Ogg’un anısına eşi Sharon Ogg yaptı. Değişik eğlenceyle ile yapılan açılışta, Salman Barlı yeni işyerinin kurdelesini alkışlar arasında Sharon Ogg ile beraber kesti.

Bölge milletvekillerinden Muhafazakar Partili John Whittingdale’in de katıldığı törende konuşan Salman Barlı, mesleğini çok sevdiğini belirterek, “ Kayseriliyim. Bulaşıcıkla mesleğime başladım. Hayatımı insanları mutlu etmeye adadım. Kazandıklarım ile başka hayatlara dokunmaya çalışıyorum.Bunun için de ülkem Türkiye’de yetenekli, ancak maddi durumu yetersiz öğrencilerin eğitim masraflarını karşılıyorum. Onların geleceğinde payım olsun istiyorum. “ diye konuştu.Maldon’daki en lüks işyerlerinden biri kabul edilen Paparazzi, şimdiden lezzetli mutfağı, ilginç şovları ve tarihi mekanı ile gözde oldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.