Öne Çıkanlar ingiltere londra Konut Samsunspor Londra Çağdaş Solistlerinden Gümüşlük Müzik Festivalinde Mehmet Uysal Yeşim Güzelpınar Boris Johnson albüm

Bu haber kez okundu.

Rauf Raif Denktaş Türk Okulu'ndan KKTC'de Kıbrıs Kültür Gezisi

AVRUPA AJANSI (AVA) İNGİLTERE-İngiltere Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi’nin ikincisi, bu yıl, 2 ile 7 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti.Rauf Raif Denktaş Türk Okulu İngiltere’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) giderek Kıbrıs Kültür Gezisi’ni gerçekleştirdi. Başkent Londra’da faaliyet gösteren Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi’nin amacı çocuklara kültürümüzü, tarihimizi ve değerlerimizi öğretmek olarak açıklandı.


Okul Başkanı Meryem Biricik’in planlaması ve organizasyonu ile gerçekleşen geziye okul Başkanı Sn. Meryem Biricik, geçmiş okul Başkanı Elmas Durmuş, okul yönetiminde bulunan Öcal Mercan, Canan Ata Özdamar ve Erdal Şişman ve 6 öğrenci katıldı.


Girne, Mağusa, Lefkoşa, Güzelyurt, Lefke ve Karpaz gezildi 

KKTC’de beş gün boyunca yoğun bir programı ile adanın dört bir yanını (Girne, Mağusa, Lefkoşa, Güzelyurt, Lefke ve Karpaz) gezen kafile, çok güzel anılar ve özel hatıralar biriktirerek geri döndü. 

Okul Başkanı Meryem Biricik, çocuklarımızın böyle gezilere katılmaları, kültürlerini , tarihlerini ve Ata’larının topraklarını tanımanın çok önemli olduğunu vurguladı. Bu gezileri her yıl okul bütçelerinin elverdiği kadar yapmaya özen gösterdiklerini söyleyen Biricik, aynı zamanda tüm okullara örnek olmasını diledi. 


Denktaş’ın Anıtı ve Dr. Fazıl Küçük’ün müzesi

Gezi boyunca Merhum KKTC Lideri Rauf Raif Denktaş’ın Anıtı, Dr. Fazıl Küçük’ün müzesi, Büyük Han, Belediye pazarı (Bandabulya), Soli harabeleri, Vuni sarayı, Cengiz Topel Anıtı, Portakal Fabrikası, Yeşilırmak çilekler, Girne kalesi, Girne Liman, Hz. Ömer Türbesi, Şampiyon Meleklerin Anıtı, Mağusa kalesi, Mağusa Limanı, Minyatür köy, Apostolos manastırı ve daha bir çok yeri ziyaret edildiğini vurguladı Biricik.

Biricik, ayrıca gezi boyunca kendileriyle ilgilenen ve yalnız bırakmayan Çatalköy-Esentepe Belediye Başkanı Sn. Ceyhun Kırok beye, ilgi ve alakası için Sn. Ender Denktaş hanıma ve tüm emeği geçen yönetimdeki arkadaşlara teşekkürlerini sundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.