Öne Çıkanlar Girişimcilik Getir ABD Getir Avrupa londra cocuk Edinburgh Napier University Cardiff University Birleşik Krallık burs basvuru Yeşilçam günlerine İngiltere komedi Yeşilçam ve Komedi

Bu haber kez okundu.

Semra Eren Nijhar'ın yeni kitabı Uzay’ın şairi Osman Türkay

AVRUPA AJANSI (AVA)-Semra Eren-Nijhar’ın Kıbrıslı şair Osman Türkay üzerine hazırlamış olduğu iki kitap İngilizce ve Türkçe olarak Ozan Yayınları’ndan çıktı. Yazar, şair ve sosyolog Semra Eren-Nijhar’in son iki kitabı, ‘Uzay’ın şairi Osman Türkay’ ve ‘Millenium Poet Osman Türkay’ Türkçe ve İngilizce olarak Ozan Yayınları’ndan çıktı.
İki dilde ayrı kitaplar olarak yayınlanan ve derin bir araştırmaya dayanan kitaplar Osman Türkay uzmanı olan Eren-Nijhar’ın son yirmiüç yıldır yazar ile ilgili çalışmalarını da kapsamaktadır. Eren-Nijhar’ın Osman Türkay ile ilgili hazırladığı ilk kitap 2011’de çıkmış ve yoğun ilgi üzerine 2015’de üçüncü baskısını yaparak geniş kitlelere ulaşmıştır. 

Uluslararası Şairler Akademisi tarafından “Milenyum Şairi” seçilen, iki kez Nobel Edebiyat Ödülü’ne aday gösterilen, ozan, şair, yazar ve araştırmacı Osman Türkay’ın şiirleri ve edebi çalışmalarının yayınlandığı bu iki kitap ailesinin, yakın dostlarının, edebiyatçıların ve gazetecilerin kaleme aldığı yazıların yanısıra Semra Eren-Nijhar’ın yazar üzerine dostlarıyla yaptığı röportajlarıda içermektedir.

Yayınlanan iki kitap ‘Uzay’ın şairi Osman Türkay’ ve ‘Millenium Poet Osman Türkay’ Osman Türkay’ın tekrar uluslararsı tanınmasına vesile olacak ve kendi alanında bir ilke imza atarak geniş bir okuyucu kitlesine ulaşacaktır.

Ozan Yayınları tarafınan basılan iki kitabın Türkçesinde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yazısı olmak üzere, birçok diplomatın ve KKTC Londra Büyükelçisi Çimen Keskin’ın de bir yazısı yer almaktadır. İki kitabın lansmanı önümüzdeki aylarda Lefkoşa-Kıbrıs’ta yapılacaktır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.