Öne Çıkanlar Girişimcilik Özlem Türeci Getir ABD Getir Avrupa londra cocuk Edinburgh Napier University Cardiff University Brunel University London Anglia Ruskin University British Council burs

Bu haber kez okundu.

Semra Eren Nijhar’ın Kıbrıslı şair Osman Türkay'a yazdığı iki kitap KKTC'de tanıtılacak

AVRUPA AJANSI (AVA) İNGİLTERE-Yazar, şair ve sosyolog Semra Eren-Nijhar’in son iki kitabının lansmanı, ‘Uzay’ın şairi Osman Türkay’ ve ‘Millennium Poet Osman Türkay’ KKTC Cumhurbaşkanlığı nezninde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın himayelerinde 16 Subat’ta gerçekleştirileceği öğrenildi. Uluslararası Şairler Akademisi tarafından “Milenyum Şairi” seçilen, iki kez Nobel Edebiyat Ödülü’ne aday gösterilen, ozan, şair, yazar ve araştırmacı Osman Türkay’ın şiirleri ve edebi çalışmalarının yayınlandığı bu iki kitap, ailesinin, yakın dostlarının, edebiyatçıların ve gazetecilerin kaleme aldığı yazıları ve Osman Türkay uzmanı olan Eren-Nijhar’ın son yirmiüç yıldır yazar ile ilgili çalışmalarını da kapsamakta. 


 

Eren-Nijhar’ın Osman Türkay uzmanı olarak adlandırılıyor

Kitap lansmanı 16 Şubat’ta KKTC'de


Kitap lansmanı için özellikle 16 Şubat’ı seçtiklerini söyleyen Semra Eren-Nijhar,” Öncelikle, kitaplarımla Sayın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın davetlisi olarak Kıbrıs’a gideceğim için çok mutluyum.  16 Şubat Osman Türkay’ın doğum günü olduğu için özellikle bu günü seçtik.  İki dilde ayrı kitaplar olarak yayınlanan ve derin bir araştırmaya dayanan iki kitabın, ozanın doğum gününde tanıtılması, Osman Türkay’ın KKTC için önemini vurgulayarak değerinin altını çizecektir.”

Eren-Nijhar’ın Osman Türkay ile ilgili hazırladığı ilk kitap 2011’de çıkmış ve yoğun ilgi üzerine 2015’de üçüncü baskısını yaparak geniş kitlelere ulaştı. 
 
Ozan Yayınları tarafınan basılan iki kitabın Türkçesinde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yazısı olmak üzere, birçok diplomatın ve KKTC Londra Büyükelçisi Çimen Keskin’in de bir yazısı yer almakta. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.