Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

Uluslararası öğrenciler İstanbul’da iftarda buluştu

T.C.Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Türkiye Bursları programıyla İstanbul’da lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim alan uluslararası öğrencilerle iftar sofrasında bir araya geldi. İstanbul Medeniyet Üniversitesi’ndeki iftar programında konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren, Türkiye'deki uluslararası öğrenci sayısının son 11 yılda 15 kat arttığına dikkat çekti. 2011 yılının sonlarında 20-21 bin civarında olan öğrenci sayısının 300 binlere kadar geldiğinin altını çizen Eren, “2011’in sonlarında 20-21 bin civarında olan öğrenci sayımız, üniversite sayımızın günden güne artması, Türkiye’nin bölgesinde ve küresel ölçekte cazibe merkezi haline gelmesi gibi sebeplerle bugün 300 binlere geldi. Türkiye’de 206 üniversite var, bunların 122’si devlet üniversitesi. Hemen hemen her üniversitede uluslararası öğrencilerimiz var. Biz sizleri Türkiye’de ağırlamaktan çok mutluyuz” dedi.


 
“MEZUN OLDUKTAN SONRA TÜRKİYE’Yİ UNUTMAYIN”


 
Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük bir felaketin yaşandığını ifade eden Eren, bölgede eğitim alan uluslararası öğrencilerin de depremlerden etkilendiğini kaydetti. Eren konuşmasının devamında şunları söyledi: “O bölgedeki arkadaşlarımızın ihtiyaç ve sorunlarıyla ilgilendik. Türkiye Bursları'yla ülkemizde bulunan öğrencilerimizin hepsi bize ailelerinin emanetidir. Sizler mezun olduktan sonra ülkelerinize dönüp siyasetçi, bürokrat, iş insanı, akademisyen, bilim insanı gibi birçok farklı alanda kariyer sahibi olacaksınız. Sizlerden beklentimiz var. Mezun olduktan sonra Türkiye’yi unutmayın. Türkiye ile ülkeleriniz arasındaki ilişkileri geliştirmeye gayret edin.”


 İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik de öğrencileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.