Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa kktc muharrem ince maç ne zaman Samsunspor koronavirüs gazete maç hangi kanalda

Bu haber kez okundu.

Yaşasın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun. Hep birlikte, 102.yıla Gururla, Coşkuyla giriyoruz. İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği -İADD Avrupa Gazetesi’ne bayram açıklaması gönderdi. Açıklama şöyle: “Bu gün  TBMM’nin açılışının 102.yılını büyük  bir onur ve sevinçle kutluyoruz.Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk en zor şartlarda bile “önce Meclis” demiştir ki, bu meclis  kurtuluş savaşını yönetmiş, savaş bitiminde de demokratik, laik , çağdaş Türkiye Cumhuriyetini kurmayı başarmış bir meclistir.

İADD: “Mustafa Kemal Atatürk “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir “diyerek meclisin iradesini ortaya koymuştur. Bu anlayış, dayatma zihniyetini reddeder. Burada ne padisaha, ne tek adamlık siyasete, ne de diktatöre yer vardır. Bu yüzdendir ki, 23 Nisan 1920 Meclisini demokrasinin taşlarının atıldığı siyasi bir devrim olarak kabul etmeliyiz. 

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk "23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisini meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder." demiştir.”

İADD: “M.Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı toplumumuzun geleceği ve ülkemizin güvencesi olan çocuklarımıza armağan ederek, onların ulusal egemenlik kurallarına sahip çıkmasını istemiştir. Çocuklara armağan edilen ve tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, Mustafa Kemal Atatürk’ün, geleceğin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan güçlü inancının en büyük ifadesidir. Onlara ne kadar önem verdiğini şu sözleriyle de ne içten ve güzel dile getirmiştir:

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.’’

YAŞASIN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.