Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

Yunanistan'dan o ismin iadesi için flaş karar

Türkiye’nin İnterpol aracılığıyla “kırmızı bülten” ile aradığı Turgut Kaya geçen şubat ayında Yunanistan’da yakalandı. Kaya ,Yunan makamlarından iltica talebinde bulundu. Yüksek Mahkeme, Turgut Kaya’ya iltica hakkı tanınmamasına ve Türkiye’ye iade edilmesine karar verdi.  Karar gerekçesi henüz açıklanmadı.
Başbakan Aleksis Çipras’ın lideri olduğu iktidardaki Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) partisinin İnsan Hakları Kolları’ndan yapılan açıklamada “Yüksek Mahkeme’nin kararı anlaşılır gibi değil. Kaya, sınırdışı edilip Türkiye’ye gönderilme tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor” denildi.
Kaya’nın Türkiye’ye iadesi konusunda son sözü Adalet Bakanı Stavros  Kondonis söyleyecek.
Yunanistan Yüksek Mahkemesi, daha önce askeri helikopter ile Dedeağaç (Alesandorupolis) şehrine inen 8 FETÖ’cü askerin yanısıra çok sayıda PKK ve DHKP-C üyesi teröristin Türkiye’ye iadelerini reddetmişti.

Anahtar Kelimeler:
YunanistanTurgut KayaIade
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.