Öne Çıkanlar İngiltere İçişleri Bakanlığı londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs ingiltere lisansüstü eğitimi Birleşik Krallık üniversitesinde

Bu haber kez okundu.

Yurtdışı Tanıma ve Tenfiz Davaları

Yabancı ülke adli veya idari makamlarınca boşanmaya, evliliğin butlanına, iptaline veya mevcut olup olmadığının tespitine ilişkin verilen kararların Turkiye’de aile kütüğüne tescil edilmesini amaçlayan ‘’ Yabancı Ülke Adli veya İdari Makamlarınca Verilen Karaların Nüfus Kütüğüne Tescili Hakkında Yönetmelik’’ 7 Şubat 2018 tarihli ve 30325 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olup 19 Mart 2018 tarihli genelge ile de yurtdışı temsilciliklerinde uygulanmaya  başlanmıştır. 

Advantage Solicitors Avukatlık firması sahibi Avukat Fidan Osoy, Avrupa Gazetesien tanıma ve tenfiz konusunu şöyle açıkladı 

“Anılan yönetmelik ve genelge hükümleri gereğince Londra Başkonsolosluğu’nda yapılacak tescil işlemi sadece Birleşik Krallık adli makamlarınca verilmiş boşanma, evliliğin butlanı,evliliğin iptali veya evliliğin mevcut olup olmadığının tespit edilmesine ilişkin kararları kapsamaktadır. Önemle belirtmek isteriz ki, mahkeme kararında çocukların velayeti, iştirak nafakası, çocuk ile kişisel ilişki kurulması mal rejimi tazminat gibi tenfize konu hükümler varsa; 5718 sayılı Kanun uyarınca Türkiye’de görevli yetkili mahkemelere bu kararın tenfizi yönününde ayrıca dava açılması gerekir. Yine bu konuda dikkat edilmesi gereken  en önemli konulardan  birisi  Birleşik Krallık mahkemelerince verilmiş boşanma kararlarının ‘’kesinleşmiş olması’ ve kamu düzenine açıkca aykırı olmaması gerekmektedir.”

İngiltere Türkiye arası tanıma 

“Birleşik Krallık tarafından verilmiş olan boşanma kararlarına istinaden Türkiye mahkemelerinde açılmış, devam eden veya kesinleşmiş bir mahkeme kararının olmaması gerekir. Başvuru belgelerinin  Konsolosluk tarafından incelenmesini takiben, herhangi bir eksiklik bulunması halinde; taraflara hata veya eksikliklerin giderilmesi için doksan gün süre verilir. Bu süre zarfında istenilen durumların ve evrakların yerine getirilmemesi durumunda başvuru reddedilerek başvuru evrakı iade edilir.Birleşik Krallık’ta boşanmış olan kişiler veya kanuni vekilleri konsolosluğa bizzat başvuruda bulunmalılar. Posta ile başvurular kabul edilmemektedir.”      
“Vekiller aracılığıyla yapılan başvurularda, vekaletnamenin Birleşik Krallık’ta düzenlenmiş olması halinde, hem aslının hem Türkçe çevirisinin apostil şerhi ile tasdiklenmiş olarak ibrazı gerekmektedir.Taraflar aynı anda başvurabilecekleri gibi, doksan günü geçmemek kaydıyla farklı tarihlerde de başvuru yapabilirler. Ayrı ayrı yaptıkları başvuruları doksan günlük süreyi geçtiği için rededilen tarafların birlikte yeniden başvurmaları haline başvuruları kabul edilir.”

ADVANTAGE AVUKATLIK ofisi olarak Bosanma davalarının Tanınması ve Tenfizi konusunda bigi almak isteyen müvekkillerimiz aşağıdakı numaralardan bizlere ulaşabilirler.  

Advantage Solicitors Ltd.
Advantage House, 2nd Floor, 273 Fore Street, Edmonton, London, N9 0PD
Email:   [email protected]
Web:     www.advantagesolicitors.com
Tel:         0208 807 1676

Anahtar Kelimeler:
Fidan OsoyTenfiz Davaları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.