Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde ingiltere Barkley londra 18 Mart Şehitleri

Bu haber kez okundu.

BAF, Britanya'daki Türkiyeli mahkumların toplumla bağlarını güçlendirmek için girişimde bulundu

-AMACIMIZ POLİS AVUKAT YA DA SAVCI OLMAK DEĞİL, SADECE KENDİ İNSANLARIMIZIN YANINDA OLMAYI VE ZOR GÜNLERİNİ PAYLAŞMAYI HEDEFLİYORUZ.

Britanya Alevi Federasyonu, Britanya Cezaevi Servisi’ne (HMP Prison Services) yazılı başvuruda bulunarak, mahkumlara yönelik ‘sohbet ve inanç’ içerikli toplantılar gerçekleştirmek istediğini bildirdi. 

 

Konuyla ilgili olarak BAF şu açıklamayı yaptı: “Bu ülkenin sistemini anlamak, öğrenmek zaman aldı. Önceleri polisine, eğitim sistemine, adaletine çok güvendik. Ticaret yapmak çok kolaydı hiçbir vergi kuralını bilmeden ya da herhangi bir ticari belge olmadan iş yerleri açtık. Londra’nın kuzey bölgesine yerleştik. 

 

Bulunduğumuz alanlarda çokça bahis ticaret haneleri, kumar oynatılan iş yerleri, sosyal klüp adı altında binlerce kahvehane olarak bilinen mekanlar açıldı. Bu mekanlar 24 saat açık tutuluyor ve çocukların bile girmesine göz yumuluyordu. Bu hatalar işyeri sahiplerinden ve bu iş yerlerini kullananlardan çok sistemin bilinçli olarak önümüze koyduğu ve neredeyse tek seçenek olarak sunulan sosyal seçenekti” 

 

Bölgemizdeki kütüphanelerden ve benzeri sosyal imkanlardan Türkiyeli  vatandaşların yararlanmadığını kaydeden Baf açıklamasında,  “Kullanılmıyordu çünkü İngilizce sorunu vardı, dernekler sadece politize olmuş insanlarımız tarafından kullanıldı, tercüme ihtiyacı dışında dernekleri sosyal ihtiyaç için kullanan insan sayısı nüfusumuzun sadece yüzde 3’ü ile yüzde 5’i arasına tekabül etmekteydi. Çocuklar okullarda kendi kaderlerine terk edilmişti hatta birçok çocuğumuz okula kendisi gidip geliyordu ya da anne baba sadece okul önüne kadar gidiyor eğitimin diğer kısmıyla hiç ilgilenmiyordu” ifadelerine yer verdi

 

Baf açıklamasında şunları kaydetti:  “Sonuç olarak çalışanlar haftanın yedi günü 15 saat ve üzeri çalışıyor çalışmayanlarda kolay para kazanma yöntemleriyle hayata tutunmaya çalışıyordu. 

Elbette hiç hatası olmayan ve tüm masumiyetine rağmen mahkum edilen insanımızda vardır kuşkusuz.  

 

Tüm bu sonuçların yanı sıra akademik ve ekonomik olarak başarılı olan insanlarımızın sayısı onbinlerle ifade edilecek kadar çoktur. Fakat önemli olan ihtiyacı olana el uzatmak ve kazanmaktır, artılar zaten bizimdir. 

 

Ne mahkum olmayı nede hayatının baharında bu dünyadan göçmeyi hiç kimse istemezdi ve herşeye rağmen sistemin karşısında mağduruyla kurbanıyla birlikte direnelim istiyoruz. Bireylerin hataları sistemin bize sunduğu seçeneklerden biriydi aslında. 

Bu nedenle sistemin kurbanlarını birde toplum cezalandırmamalı diye düşündük ve içerdeki mahkumlarla birlikte sohbet, kitap okuma ve birlikte belirlenmiş konularla ilgili muhabbet toplantıları yapmak için başvuruda bulunduk” 

 

Açıklamada, “Atfedilen suçların sosyolojik ya da hukuki kısmından bağımsız olarak amacımız polis avukat ya da savcı olmak değil kişilere devlete ya da topluma karşı işlenen herhangi bir suçun tarafı değiliz sadece kendi insanlarımızın yanında olmayı ve zor günlerini paylaşmayı hedefliyoruz. 

Tutuklu ve tutuklu ailelerinden ricamız bulunduğunuz ya da yakınınızın tutulduğu cezaevi müdürlüğüne bu talebimizden bahsederek bu toplantıları talep edin. Hakk yardımcınız olsun” denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.