Öne Çıkanlar Djokovic Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir Nefes terapisti kamplar Oscar ödül törenind Hatice En İyi Britanya Yapımı Film Master visesi Vogue dergisi Murray Auchincloss

Bu haber kez okundu.

BBC Proms'ta Türkiye'den ilk orkestra BİFO

Festivale Türkiye'den davet edilen ilk orkestra olan BİFO'nun konserini yaklaşık 6 bin seyirci izledi.

 

1895’ten bu yana düzenlenen Proms, sekiz hafta süren 100’e yakın konserden oluşuyor.

 

İngilizce "Promenade" (gezinmek) kelimesinin kısaltması olan "Proms" festivalinin amacı, rahat bir atmosfer içinde, olabildiğince geniş kitlelere en yüksek ölçütler içinde müzik sunmak.

 

1927 yılında BBC'nin finansal olarak sahiplendiği projede, bu nedenle, her konserde yaklaşık bin adet düşük fiyatlı, ayakta bilet satılıyor.

 

Sascha Goetzel yönetimindeki orkestra "Oriental Promises" (Doğu'dan vaatler) başlıklı konserde Balakirev’in Islamey, Holst’un Beni Mora, Mozart’ın Saraydan Kız Kaçırma Uvertürü, Händel’in Solomon Uvertürü, Respighi’nin Saba Melikesi Belkıs eserlerini seslendirildi.

 

Konserde ayrıca büyük Rus besteci Sergey Prokofiev’in torunu Gabriel Prokofiev’in 1. Dünya Savaşı'nın başlangıcının 100. yılı için bestelediği keman konçertosunun da dünya prömiyeri gerçekleştirildi.

 

BBC Radyo 3'ten canlı yayınlanan konser, 31 Ağustos'ta da BBC 4 televizyonunda yayımlanacak.

 

BBC Türkçe'den Aylin Yazan, konser öncesi son prova sırasında, BİFO müzisyenleriyle görüştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.