Öne Çıkanlar londra Cumhuriyet Bayramı balosu avrupa Virgin Sport SunExpress Avrupa Ece Dağıstan A. Dilek Aydın Canan Aktaş KKTC Bulaşıcı redstone

Bu haber kez okundu.

Türkiye havalimanları hava yolu trafiği Avrupa'da ilk yüzde

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, "Dalaman Havalimanı, Türkiye havalimanları arasında yolcu trafiğinde temmuz sonu itibarıyla 7'nci sırada, Avrupa havalimanları yolcu sıralamasında ise 87'nci sırada bulunuyor" dedi. Dalaman Havalimanı'nın işletilmesi ihalesini kazanan YDA Grup'un lk taksidi ödemesi dolayısıyla JW Marriot Otel'de tören düzenlendi. Birdal, Dalaman Havalimanı işletme hakkı devri projesinin 17'nci önemli projeleri olduğunu söyledi. Havalimanının konfor, hizmet kalitesi bakımından dünyayla yarıştığını ve ülkeyi ziyaret edenlere birinci sınıf hizmet sunduğunu belirten Birdal, Türkiye havalimanları arasında yolcu trafiğinde 2014 yılı temmuz sonu itibarıyla 7'nci, Avrupa havalimanları yolcu sıralamasında ise 87'nci sırada bulunduğunu kaydetti. Birdal, havalimanının, modern bir havalimanında bulunması gereken tüm tesis ve imkanlara sahip olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Muğla Dalaman Havalimanında yolcu trafiği; 2013 yılında 4 milyon 55 bin 630'dur. 2014 temmuz sonu itibariyle 2 milyon 160 bin 719 bin olan yolcu sayısının yıl sonunda 4,5 milyona ulaşması beklenmektedir. Bu yılın temmuz sonu itibariyle yolcu trafiğinin yüzde 77'si dış hat, yüzde 23'ü iç hat olarak gerçekleşmiştir. Temmuz sonu itibariyle 2013'ün yolcu trafiğine göre iç hatlarda yüzde 11, dış hatlarda yüzde 4 artış sağlanmıştır. 2013 sonu itibariyle toplam uçak trafiği 30 bin 320 olarak gerçekleşmiştir. 2014 sonunda bu rakamın 32 bin 911'e yükselmesi beklenmektedir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.