Öne Çıkanlar ingiltere londra maç ne zaman No Tax for Genocide Oscar 2024 Ödül Töreni Londra TTFF veteran Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları Tugay Durak Birleşik Krallık İngiltere Göçmenlik Sistemindeki y

Bu haber kez okundu.

İngiltere Türk Dernekleri İftarda Bir Araya Geldi

İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu 24 Temmuz Çarşamba günü Sade Restorant'ta iftar yemeği verdi. İyi dileklerin ve beraberlik duygusunun hakim olduğu iftar yemeğine dernek başkanları ve üyeleri katıldı.Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Timur Doğruyol yemeğin sonunda Avrupa Gazetesine verdiği demeçte "Çok güzel bir gece oldu.

"Yurtta barış, dünyada  barış"

Tam manasıyla bir Ramazan iftar yemeği oldu.. Çok uzun konuşmalar yapmadık. Herkese sıhat afiyet ve beraberlik diledik. Umudumuz bu Ramazan ayının herkesin hoşgörüsünü arttırır, birlik ve beraberlik sağlar, dostluk, kardeşlik sağlar. Bizde Federasyon olarak bu tür  ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde katkıda bulunmayı düşündük. Bu yüzden bir iftar yemeği düzenledik." dedi. 

Doğruyol ayrıca sözlerine  "Ümit ediyorum bu Ramazan ayında hükümetler kötü niyetli insanlar, zülmedenler hepsi akıllarını başlarına toplarlar. Her yerde barış. "Yurtta barış, dünyada  barış" prensipleri akıllarına gelir ve onu tatbik ederler. Hapishanelerde neyle suçlandığını bilmeyen insanlarımız serbest bırakılır. Vatanseverler, bilim adamlarımız, milletvekillerimizi serbest bırakırlar da işlerine, vatani görevlerine  devam ederler. Hani bir devlet büyüğümüzün söylediği gibi; İnşallah birileri bu zülmü yapanları şöyle bir tutup silkeler ve akılları başlarına gelir. Ülkemizde Anavatan'ımızda, Yavruvatanımızda tekrar demokrasiye, insan  haklarına, yargı bağımsızlığına, basın özgürlüğüne  kavuşur ve çağdaş  bir Türkiye ve Çağdaş Türkiye'ninde yut dışı toplulukları olarak, bizde çağdaş insanlar olarak Avrupa'da, batı dünyasında, hür dünyada yerimizi alırız." şeklinde devam etti.

"Önemli Olan Milletimizin Bölünmemesi"

Londra Azerbaycan Evi'nin Başkanı ve İngiltere Türk Federasyonu Yönetim kurulu Genel Genel Başkan Yardımcısı Dr.Ali Tekin Atalar ise geceye dair "Bu mübarek Ramazan ayında Londra'daki Türk toplumunu ve onların ileri gelenlerini bir araya getirmek ve en önemlisi Ramazan ayının simgesi olan birlik, beraberlik kardeşliği sağlamak için bu iftar yemeği düzenlendi. Görüldüğü gibi burda herkes, her renkten, her toplumdan insanlar var ama sanki hepsi 40 yıllık dost, arkadaş, ahbap gibi sohbet ediyorlar, kaynaşıyorlar. Sırf bu ortamı yaratmak için ve hem de Ramazan ayında geleneksel olarak iftar yemeğini hemşerilerimizi bir ayara toplamak için bu geceyi tertipledik.Saolsunlar çağrıdığımız kişilerin hepsi de geldi. Daha büyük bi yerimiz olsa daha iyi olurdu ama malesef öyle bir zamanki Londra'da boş büyük restorant bulma imkanımız yok. Saolsun yine Sade Restorant'ın sahibi Erhan Bey , bize hem kolaylık gösterdi hemde aniden 60 kişilik bir servis açtı." yorumunda bulundu.

Times Gazetesinde yayınlanan Başbakan Erdoğanı'nı Kınayan reklam için ise "Times Gazetesi'nde bugün bir reklam çıktı ingilizce. Bu ingilizce reklamda Türkiye'de olan Gezi Parkı Protestolarına gösterinlen hükümet tepkisine karşı kınayıcı bir ilan. Bende Çok şaşırdım oraya ismini koyan insanlar baya baya önemli ve yüksek insanlar.Yani içlerinde sadece 2 tane Türk var Dünyaca tanınmınş Film yapımcısı Fuat Kavur ve Ünyaca ünlü müzisyen Fazıl Say. Aman Onun Ben Kingsley, Sean Penn gibi  çok ünlü artistler var.Susan Sarandon, Hugo Page gibi çok önemli insanlar var. Çok Büyük bir ses getiriyor Türklerin Dışından insanların olması. Fuat Kavur bey bizi arayıp söylemişti ve bizde kendisine destek olacağımızı söyledik. Bu günde çıktı gazete. İnşallah bundan sonra Türkiye'deki idareciler not alırlar ve ona göre gençlerimize, istikbalimizi devam ettirecek yeni nesle eziyet etmezler.En önemlisi burda gösterdiğimiz birlik beraberliği Türkiye'de de gösterilmesi. Milletin bölünmememsi, milleti cephelere ayırmak, fratmenterlere ayırmak çok yanlış bir şey." yorumunda bulundu.

Geceye katılan Türk Toplu Futbol Federasyonu Başkanı ise "Güzel bir gece Toplumu bir araya getirdiler. Böyle organisaysonun sürekli olması gerekir. Özellikle yurtdışındakiler birbirimize bağlılığımızı ve değerlerimizi korumasını iyi bilmeliyiz. Onun için el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz. Bu akşamı düzenleyenlere çok teşekkürler." sözleriyele İftar yemeğini düzenleyen Türk Dernekleri Federasyonu'na teşekkür etti.

İftar Yemeğinde Öğretmen Ögrenci Buluşması

Yıllar sonra lise öğretmenini İngiltere'de bulan  Dilek Çeylan ise öğrtemeniyle birkikte aynı iftarda olmaktan büyük mutluluk duyguğu söyledi." Filiz hoca benim lise'de ingilizce öğretmenimdi. Yıllar sonra onu İngiltere bulmak beni hem çok şaşırttı hemde çok mutlu etti. Filiz hoca çok iyi bir öğretmendi. Ben Filiz öğretmenimin sayesinde ingilizce öğretmeni olmaya karar vermiştim." diyen Çeylan böylesi bir organisayonda beraber olmaktan çok memlun olduğunu dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.