Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde ingiltere Barkley londra 18 Mart Şehitleri

Bu haber kez okundu.

Dünyanın En Eski Mutfağı: Anadolu’dan Yemek Hikayeleri

21-24 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen çeşitli etkinlikler ile bu projeye başlayan Enstitü, 22 Ekim tarihinde Laz@Camden Restorantta değerli şef Ömür Akkor tarafından hazırlanan Anadolu mutfağının birbirinden lezzetli tatlarından oluşan tadım menüsü ve Ekmek Ustası Şevki Dilmaç’ın hazırladığı ekmekler ile davetlilerin karşısına çıktı.  

Yemekler ikram edilirken aynı zamanda Türk Mutfağı Tarihi Araştırmacısı olan Şef Ömür Akkor tarafından Hitit, Selçuklu ve Osmanlı Devleti’nin yemek kültürleri, bu dönemlerde yapılan yemekler hikayeleri ile birlikte misafirlere anlatıldı.  

Dünyanın ilk yemeği olarak kabul edilen Keşkek, Siyez unundan yapılan ekmek, Hititlerin inanışına göre Tanrı yemeği olan bal ve zeytinyağı, diğer bir Hitit yemeği olan Hapena, başlangıç ikramları olan Ali Nazik, Humus ve Firik Pilavı, son olarakta beşyüz yıllık bir geçmişi olan Cennet Çamuru ve Helva-i Hâkani isimli tatlılar hazırlanarak ikram edildi.

Anadolu mutfağının mirasını oluşturan, derin ve zengin kültürünü yansıtan yöresel malzemeler ile hazırlanan ve hikayeleri paylaşılan yemekler katılımcılar tarafından oldukça beğenildi.

Muhteşem lezzetlerin sunulduğu etkinliğe İngiltere’de yaşayan ünlü şefler, gurmeler, yemek bloggerları ile gastronomi yazarları katıldı. 

Etkinlikte ayrıca, Londra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Karakuş tarafından “Bir Tutam Anadolu” projesi ve Enstitümüzün genel faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Etkinliğin ikinci gününde ise İngiltere’nin en prestijli üniversitelerinden biri olan Kings College’da Şef Ömür Akkor tarafından “Dünyanın En Eski Mutfağı: Anadolu’dan Yemek Hikayeleri” başlıklı konuşma yapıldı. Konuşmada Hititlerden günümüze kadar Anadolu’da yemeğin değişiminin öyküsü izleyicilerle paylaşıldı.

Büyük ilgi gören ve yaklaşık 350 kişinin katıldığı etkinlikte davetlilere siyez unundan yapılan ekmek ikram edildi. 

Photo Credit: Loyka Visual Arts

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.