Öne Çıkanlar maç hangi kanalda kktc İngilterenin başkenti Small and medium Enterprises for Labour Yurtdışı Türkler Cemevi ingiltere avrupa cemal kaşıkçı son dakika Fransız piyanist Caroline Sageman

Bu haber kez okundu.

Dünyanın En Genç Rock Topluluğu Hokkabaz'dan solo konser

LONDRA'DA HOKKABAZ SOLO KONSERLE SAHNEDE. Geçtiğimiz yıl 6 yaşındaki üyesiyle muhtemelen “Dünyanın En Genç Rock Topluluğu” tanımlamasıyla sahneye çıkan HOKKABAZ, 6 Mayıs Pazartesi günü ilk solo konserini verecek. Stoke Newington’daki Babel Art House’da gerçekleşecek konser saat 14:00 başlayacak. İki yıl önce kurulan topluluk elektrikli gitarlarda Kuzey Yıldız, Alp Ercosman, Aras Ganidağlı, klavyeli çalgılarda Beren Yapıcı ve bateride Berzan Yapıcı’dan oluşuyor. Bu yıl kadrosuna 6 yaşındaki Sarp Ercosman’ı da dahil eden topluluk üyeleri enstrümanlarında ender yakalanabilecek başarılara da imza atmışlardı.Uluslararası akademik denklik sağlayan sanatsal yetileri derecelendirme (Grade) sınavlarında bir yılda bir yerine tam altı sertifika alarak toplumumuza gurur yaşatan Berzan Yapıcı, baterinin yanı sıra gitar, piyano ve bağlama da çalıyor.Elektrikli gitar çalan 6 yaşındaki Sarp Ercosman ise 30 parça çalacak olan “Hokkabaz” konserinde klasikleşmiş rock repertuarının zorlu eserlerini çok küçük yaşlarda öğrenmeye başlayan ender çocuklarımızdan.

Toplulukta 8 yaşında Grade 4’a erişen Kuzey Yıldız’ın yanısıra, teori sınavında 100 üzerinden 100 puan alan Beren Yapıcı da bulunuyor.Hokkabaz, geleneksel türkülerimizden efsaneleşmiş rock eserlerine uzanan geniş repertuarında Moğollar, Barış Manço/Kurtalan Ekspres, Redd, Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple, Red Hot Chilli Peppers, Linkin Park, Papa Roach, Kiss, Judas Priest, Europa, Surviver, Stereophonics, Blondie gibi topluluklar yer alıyor.Ayrıca Bora Ayanoğlu, Ronnie James Dio, Ozzy Osbourne, Bruce Springsteen, Eminem gibi solistlerle birlikte besteci Ennio Morricone ve Kurt Striegler’in de eserleri sergilenecek .


“TINY ROCK” AÇILIŞI YAPACAK

Konserin açılışını ise ilk kez sahneye çıkacak olan “TINY ROCK” topluluğu yapacak. 5 ile 7 yaşlarındaki çocuklarımızdan oluşan topluluk Ali Asil Temur, Haydar Deniz Dilberoğlu, Renas Murdaymootoo, Ronya Has, Rüya Clara Lustgarten, Roni Murdaymootoo ve Alihaydar Demir’den oluşuyor. 

TINY ROCK konserde 1823 yılında Ludwig van Beethoven tarafından 9. Senfoni’nin bitiş bölümü olarak bestelenen ve Neşeye Övgü olarak adalandırılan çalışmayı çalacak. Eser aynı zamanda Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi’nin resmi ortamlarında marş olarak da seslendiriliyor. 

86 Stoke Newington High Street, LONDON N16 7PA adresindeki Babel Art House’da gerçekleşecek konsere giriş ücreti £5 olarak belirlendi. Konser günü kapıdan bilet temin edilebilirsiniz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.